karma |
|
(28.8.2014 18:41:23) Moje děťátko, netolerantní ke pšenici (špalda či jiná mouka může být, lepek jako takový neva), má narozeniny a přeje si čokoládový dort. Nebude-li zbytí, adaptuju recept z netu a prostě vynechám pšeničnou mouku, ale pokud máte odkaz či recept na takovýto dort, prosím vás, podělte se. Moc děkuju.
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(28.8.2014 19:58:40) Vyzkoušej tento - u nás doma má velký úspěch:
Čokoládový dort bez mouky
Spotřeba: 300g kvalitní hořké čokolády 230g másla 6 ks vajec 150g loupaných strouhaných mandlí 150g strouhaných vlašských ořechů 100g cukr krupice kakao 1 lžíce
na formu: tuk a bramborový škrob
na ozdobení: čokoládová poleva tmavá i bílá a různé barevné ovoce (rybíz, jahody, borůvky, třešně, banány...)
Postup: Smícháme mandle, vlašské ořechy a nastrouhanou hořkou čokoládu. Oddělíme bílky a žlotky. Ve zcela čisté odmaštěné míse ušleháme tuhý sníh z bílků. V jiné míse vyšleháme změklé máslo s krupicovým cukrem do pěny. Přidáme vaječné žloutky a dále šleháme, až vznikne hladká kašovitá hmota. Přidáme do ní nastrouhané mandle, vlašské ořechy a čokoládu a důkladně promícháme. Na závěr zlehka stěrkou vmícháme připravený ušlehaný sníh. Těsto dáme do dortové formy vymazané tukem a vysypané bramborovou moučkou, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut. Upečený dort necháme vychladnout. Pak ho opatrně obkroužíme nožem a vyklopíme z formy, po stranách ho potřeme rozehřátou čokoládovou polevou, kterou necháme ztuhnout, nahoře ozdobíme oběma čokoládami a čerstvým ovocem.
|
|
withep |
|
(28.8.2014 20:07:20) Jestli může špaldu, dala bych normálně místo pšeničné špaldovou. Pokud teda nemáš chuť experimentovat
|
|
Lada2 |
|
(28.8.2014 20:19:32) Nechcete pro jednou koupit bezlepkovou mouku?
|
|
|