Epepe |
|
(16.11.2014 20:32:55) Potřebuji zužitkovat 4 limetky a ráda bych udělala nějaký pokud možno rychlý, nejlépe nepečený limetkový dort. Máte nějaký osvědčený recept? Na internetu jsou jich hromady a nevím, který si vybrat. Nerada bych se s tím patlala, aby to pak nevyšlo.
|
Červená malina |
|
(16.11.2014 20:39:11) Co radši nějakej dobrej drink?
|
Anni&Annika |
|
(16.11.2014 20:45:24) http://www.chefkoch.de/rezepte/1467161251609905/Limetten-Frischkaese-Torte.html
|
Anni&Annika |
|
(16.11.2014 20:46:24) http://www.chefkoch.de/rezepte/554221153132926/Kubanische-Frischkaese-Torte.html
|
Anni&Annika |
|
(16.11.2014 20:52:55) a nebo tady takovy jednodusii
http://www.chefkoch.de/rezepte/1883501306352083/Limonen-Kaese-Pie.html
|
Monika, Míša a ? |
|
(16.11.2014 21:50:53) Možná na nějaké familie.de by to mohlo být někomu k užitku
|
Lída+4 |
|
(16.11.2014 21:56:52) Ty neumíš použít webovej překladač??? Pokud teda neumíš německy...
|
Bouřka |
|
(17.11.2014 0:29:47) Umyjte vápno horké a osušte. Kůra z jednoho vápna chuť do misky a vymačkejte šťávu. Miluju překladače
|
Anni&Annika |
|
(17.11.2014 8:32:31) Bourko..nekdy je dobre to do prekladace nahazet po mensich kusech
|
|
|
|
Anni&Annika |
|
(16.11.2014 21:58:09) MOniko, pokud clovek vari a pece, staci to hodit do googlu a vis co s tim...ja takhle varim v ruznych jazycich, ktere vubec neznam
|
Lída+4 |
|
(16.11.2014 22:23:54) Já jsem takhle pletla podle popisů třeba ve vlámštině nebo ve finštině, a to v dobách, kdy ještě žádný webový překladače nebyly.
|
|
|
|
|
|
Epepe |
|
(16.11.2014 20:48:05) Vypadá krásně, ale neumím německy.
|
Molly. |
|
(16.11.2014 20:52:07) Google neumí sice překládat dokonale, ale myslím, že v tomhle případě budou jeho schopnosti dostačující.
|
|
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(16.11.2014 20:48:10) Cuba libre
|
Epepe |
|
(16.11.2014 20:50:36) A to se peče na 180 nebo na 200? Ne, vážně. Zítra mi přijde návštěva, potřebuji dezert.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(16.11.2014 20:53:43) Vyzkoušený ho nemám, ale udělala bych tohle http://recepty.vareni.cz/limetkovy-pie/
|
Anni&Annika |
|
(16.11.2014 20:54:17) to je vsechno bez peceni
|
|
|
|
|
|
Epepe |
|
(16.11.2014 21:09:13) Ještě dotaz: je dortové želé to samé, co želatina? Mám doma jen to želé.
|
Anni&Annika |
|
(16.11.2014 21:49:49) ty myslis tohle? Je to jako to klepave zele v kelimku.. ale myslim, z emuzes s klidem pouzit zelatinu, ale nejakou za studena...
https://www.google.de/search?site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1252&bih=638&oq=G%C3%B6tterspeise+&gs_l=img.12..0l10.2848.2848.0.4439.1.1.0.0.0.0.82.82.1.1.0....0...1ac..58.img..0.1.81._XOfLhP0J5U&q=G%C3%B6tterspeise
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(16.11.2014 22:20:17) To není to samý.
|
Anni&Annika |
|
(16.11.2014 22:21:15) Inko, neni to to same, ale je to podobne a myslim, ze by se to klidne mohlo nahradit zelatinou co se pripravuje za studena...
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(16.11.2014 22:30:39) Nevíme, který má. Dortový želé ani želatina se nepřipravuje za studena. To je zse želatinový ztužovač - http://www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/prisady-na-peceni/zelatina/zelatinovy-ztuzovac.html Tady je to pěkně vysvětlený http://www.webozdravi.cz/wellness/zele-zelatina-a-zelatinovy-ztuzovac-vyznate-se-v-nich-1
|
Anni&Annika |
|
(16.11.2014 22:36:41) Inko...kdysi jsem v portugalsku pouzivala zelatinove platy a to za studena na panna cottu...predpokladam, ze jsou i nevarici zeltiny...pohledam...
co tohle? http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/ProductDetail/2001120601034
lido...jo to znam. Ale se slovnikem v ruce
|
Anni&Annika |
|
(16.11.2014 22:38:09) jo, ten dr. oetkar je taky....neco takoveho jsem proste myslela...
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(16.11.2014 22:42:02) Jo, to je dobrý, to jsem neznala.
|
Anni&Annika |
|
(16.11.2014 22:46:50) inko...my za totace delali bez vareni zelatinovy dort z tvarohu. Byl dvoubarevny /bilo-cokoladovy/, uprostred byly merunky ci mandarinky a tusim, ze dole piskoty? Nebo tam nebyly vubec? Kupovala se na to gelatina v drogerii, takove zlute kosticky, namacelo se to a pak mixovalo a michalo do toho tvarohu...ci tak nejak....hele, chutnalo to, takze si myslim, ze i kdyby pouzila zelatinu na vareni, ze by to pres noc smichane dohromady s tim zerve ci co to tam bylo, ztuhlo taky
|
Anni&Annika |
|
(16.11.2014 22:47:47) ac teda...to bych pred tim taky rozmichala ve vode.
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(16.11.2014 22:57:35) A Zorka nemá sporák, aby to zahřála?
|
|
|
|
Len |
|
(16.11.2014 22:47:58) Anni, ty platy musis taky zahrat a pak k tomu ten krem primichat. Ale je to jednoduche, pouzivam je casto.
Jinak mam recept na limetkovy cheescake bez peceni a bez zelatiny, jen ho najit
|
Anni&Annika |
|
(16.11.2014 22:49:09) hele, to portugalske se kdysi jen namacelo do vlazne vody...
|
Len |
|
(16.11.2014 22:50:31) Anni, tohle ne, to se namaci do studene a pak se to pomalu zahreje do rozpusteni, ale je to hned, neni to problem. Mozna by to do te vlazne stacilo, ale delam to podle navodu
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(16.11.2014 22:57:02) Jo, všechno dělám podle návodu a pokaždý mi všechno ztuhlo, s želatinou neexperimentuju.
|
|
|
|
Len |
|
(16.11.2014 22:53:01) Tak jsem to nasla:
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/quickblueberrylemona_93606
Jen misto citronu davam ty limetky, vic mi to chutna. 2 limetky jako 1 citron.
|
Anni&Annika |
|
(16.11.2014 22:59:53) a to drzi pohromade??? A dal by se do toho primichat limetkovy krem? Vis, ten ze sicilskych limetek z Marc&Spencer co si ho davam na rozpecenou housku
|
Len |
|
(16.11.2014 23:03:11) Anni, jo, drzi to perfektne a je to vyborny, ale ted delam peceny cheesecake, je zima Jestli by se dal primichat do toho, to nevim, ale polit s tim by se dal, misto toho ovoce.
|
Anni&Annika |
|
(16.11.2014 23:05:37) ja delam taky peceny...nemecky /je tam tvaroh, puding, vejce, slehacka a cukr/. a teda..nahoru delam vrstvu jahod a preleju to jahodovou zelatinou.
|
|
|
|
|
|
|
Epepe |
|
(16.11.2014 23:31:39) Mám dortové želé.
Díky všem za rady.
|
Anni&Annika |
|
(16.11.2014 23:33:26)
|
|
|
|
|
|
|
Epepe |
|
(18.11.2014 13:22:24) Koho by to zajímalo, tak jsem nakonec udělala toto: http://www.apetitonline.cz/recepty/6984-limetovy-kolac.html
Je to BEZ želatiny (bála jsem se použít to dortové želé) a drželo to!
|
|
|