| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Recept na Šumavu z domácí pekarny

 Celkem 12 názorů.
 Kahlan+5 


Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(22.2.2015 22:00:32)
Ahoj

Mam novou pekárnu a potřebovala bych poradit s receptem na Šumavu. Našla jsem jeden na dame, ale děla se ze 4 druhu mouky, a ja mam bohužel k dispozici pouze chlebovou psenicnou číslo 1050, zitnou hladkou a spaldovou, jiné tu nesezenu. Myslíte, ze se dá z těchto druhu Šumava upéct? Už jsem zkoušela chleba podle Františka, ale ten mi moc nevykynul, stejne jako těsto na buchty, proste těsto kyne málo- muže to byt hodně tvrdou vodou? Mam přidat víc droždí? Moc dekuju za rady!
 Katka. 


Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(22.2.2015 22:13:20)
Používej klasické droždí, ne sušené.
Spaldova mouka na Šumavu rozhodně ne.
Mám recept na Šumavu taky ze 4 druhů mouky.
 adelaide k. 


Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(22.2.2015 22:34:40)
Šumava je pšenično žitná, cca 60:40, takze dvě mouky stačí :-) jinou radu nemám, peču v troubě a z kvásku.
 Kahlan+5 


Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(22.2.2015 23:02:19)
Adelaide, mas někde ozkouseny recept? Osatku mam, takže pect v troubě není problém...kvasek bych mohla od někoho sehnat, ale nevím, jestli nechcipne:-)
 Lída 
  • 

Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(23.2.2015 19:51:01)
Kvásek běžně vydrží v ledničce týden. Když jsme byli na dovolené, tak vydržel i 2 týdny.
 úča 
  • 

Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(22.2.2015 22:39:49)
Šumava je kynutá kvasem. Z droždí ji neuděláš.
Já dělám v pekárně, recept jsem psala předevčírem na diskusi o domácím chlebu.
 adelaide k. 


Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(22.2.2015 22:41:45)
Účo, pekárny s tím nemají problém tak hádám že doma to taky půjde :-)
 úča 
  • 

Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(22.2.2015 23:17:19)
Tak já jsem myslela tu šumavu, jaká se dělala z kvasu před dvaceti a více lety. To, co se prodává jako šumava dneska, asi není moc důvod pokoušet se vytvářet doma, myslím.
 Katka. 


Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(22.2.2015 22:43:16)
Chleba dělám z kvasu, ale na vše ostatní dávám čerstvé droždí.
 Kahlan+5 


Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(22.2.2015 23:48:09)
Uco, kde je ta diskuse, tady na rodině?
 úča 
  • 

Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(22.2.2015 23:53:41)
http://www.rodina.cz/nazor18035313.htm
Poměr pšeničné a žitné mouky jde klidně posunout.
 Šumava 
  • 

Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(23.2.2015 13:52:09)
Ja delam drahne let nejaky recept na Sumavu taky myslim z damy, taky 4 druhy mouky, v domaci pekarne, kvasek nedelam. Hodim ti recept, ale podle nalady menim pomery, oproti originalnimu receptu davam psenickou chlebovou a zitnou presne na poloviny, tj kazde po 250 g a celozrnnou davam mnohdy jen zitnou. Ale chce to krapet vic vody, treba 10-20 ml, je treba vychytat. Taky pridavam ruzne druhy seminek.
360 g psenicne chlebove, 140 g chlebove zitne, 75 g celozrnne psenicne a 75 g celozrnne zitne, 4 g suseneho drozdi, 3 zarovnane lzicky soli, 1 lzicka cukru, 3 lzice oleje a 1,5 lzice jablecneho octa, kmin.
A jinak kdyz mi nejaky druh mouky chybi, tak nahrazuju ostatnima. Ale to je lepsi u toho hneteni pak stat, at muzes osefovat konzistenci, bud pridanim mouky nebo vody.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.