Gavašetka |
|
(1.4.2015 9:22:49) Navazuji na předešlou diskusi a ptám se, jak teploměr (galliový) sklepáváte? Především se tedy ptám těch, kterým se to daří? připadám si jak bílá vrána, ale já jsem ráda, že už rtuťový teploměr nemáme, když se rozbil, nikdy jsem nevěděla, kam s tou zatracenou rtutí a likvidovala jsem ji opravdu neekologicky:-((
S tím bezrtuťovým je to trošku o jiné technice, ale teď jsem to schválně zkoušela - teploměr jsem zahřála na 41°C a se sklepávadlem jsem ho setřepala na 35,8 za 12 vteřin.
|
Gavašetka |
|
(1.4.2015 9:27:38) Jo, abych jen neprovokovala, pokusím se svou techniku popsat. Teploměr držím v pravé ruce, kterou mám v lokti ohnutou cca do pravého úhlu. Držím ho za samý konec sklepávadla, a to naplocho. Kmitám rukou především v zápěstí (kmity by měly být poměrně prudké), loket nekmitá (jen se trochu hýbe, jak se na zbytek ruky kmity přenášejí). Tolik za mne, mě to funguje.
|
|
Gavašetka |
|
(1.4.2015 11:05:49) Navázala jsem na diskusi, která tu probíhala včera zde: http://www.rodina.cz/nazor18089899.htm . Místo rtuťových teploměrů, jež se už dále nevyrábějí, se používají jen digitální (ne vždy spolehlivé, jak už řada z diskutujících zjistila), či ekologické galliové - vypadají úplně stejně jako rtuťové, i ta tekutina je stříbrná, ale jdou trochu hůř sklepávat. Tak proto jsem to sem vložila
|
|
|