Nika89 |
|
(21.4.2015 10:39:24) Ráda bych si na dort udělala dobrou, hladkou polevu z čokolády a másla. Víte jak na to? Nebude se na dort roztírat, jen se s ní přelije. Mám doma 200 gramů 74% čokolády
|
Nika89 |
|
(21.4.2015 11:08:22) Bude to tenhle, jen místo Hery použiju máslo :
http://www.dama.cz/domacnost/dort-cokoladovych-snu-postup-krok-za-krokem-21943
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(21.4.2015 11:30:38) Do polevy určitě JEN máslo, Sandtnerka má poměr na 250g čoklády 30g másla, to jen jako orientační čísla, také to dělám "od oka". Ať se povede!!!
Jinak já mám vyzkoušenou vařenou polevu, ale ta není z čokolády, ale z másla, cukru a kakaa. Ale třeba se někdy bude hodit...
|
karma |
|
(21.4.2015 14:05:30) jé Simčo, právě jsem upekla Tvůj dort, čokoládovou bombu, děkuju za recepty, které zde uvádíš, dost z Tebe čerpám
Pro zakladatelku: dort od Simči doporučuju, pokud bys váhala s tím z tvého odkazu, je skvělý. Jinak polevu jsem udělala jako píše kdosi výš, jen rozpustit 100g čokolády, cca lžíci másla. Ve vodní lázni. Já teda dala ještě lžíci paříž.šlehačřky, neb mi zbyla z plnění a nechtěla jsem vyhodit...poleva je skvělá, lesklá, chutná, hezky se s ní pracuje.
|
|
|
|
Feliz |
|
(21.4.2015 12:27:00) Dělám jedině domácí, máslo a kvalitní čokoláda, poměr od oka a cvrnku tam lžičku vody, to mi radila babička, aby byla poleva lesklá :)
|
Paradox |
|
(21.4.2015 12:28:51) A lesklá je i z mléka, musí být studené, dávám pár lžiček.
|
|
|
Kristýna63 |
|
(21.4.2015 12:51:02) Moje babička dělala výbornou polevu tak,že dala vařit trošku(čtvrt dcl)vody 2velkými lžícemi krystalového cukru,až zapění a rozpustí se,odstavit z plotny,přidat velkou lžíci másla a 150g čokolády na vaření.Rychle promíchat do hladka a může se polévat.Podotýkám,že poleva i po zatuhnutí zůstává měkká a neláme se.
|
|
Limai |
|
(21.4.2015 15:19:08) Máslo na polevu vůbec nedoporučuju,lepší je Omega.Ruzpusit Omegu a do ní nalámat čokoládu a rozpustit.
|
jentak | •
|
(22.4.2015 11:10:56) To bych raději máslo - není Omega nějaký ztužený tuk?
|
|
|
Limai |
|
(21.4.2015 15:19:09) Máslo na polevu vůbec nedoporučuju,lepší je Omega.Ruzpusit Omegu a do ní nalámat čokoládu a rozpustit.
|
|
|