Limai |
|
(31.7.2015 12:36:45) Mám velké množství libečku.Chtěla jsem ho dát sušit,ale na netu čtu,že sušení je dost problematické.Je tedy lepší ho zamrazit?Když ho budu mrazit,stačí pouze dát ho třeba do dozy a zamrazit bez vody celé snítky?Nechce se mi ho krájet,trhat nebo sekat nadrobno.
|
Žžena |
|
(31.7.2015 12:46:26) Zamražený si zachová aroma stejné jako čerstvý, sušený chutná a voní jinak (pro mne dost jinak). Snítky jsem zkoušela u petržele, bylo to na prd, protože se pak do polívky nadrtily i ty stonky, z mraženýho se těžko separovaly. Takže radši otrhat lístky, zamrazit v jakékoli formě jen "jedlý listy", pak už se to dá zmražený ručně podrtit v tom pytlíku a odsypávat co člověk potřebuje.
|
Žžena |
|
(31.7.2015 12:48:17) Jo a dávám do pytlíku, ne do dózy. Jednak aby u toho bylo minimum vzduchu, druhak aby se to snadnějc podrtilo a odebralo/ulomilo.
|
|
Limai |
|
(31.7.2015 13:08:35) Já to nadrcený právě nechci,nemám ráda lístky libečku v jídle,proto vždycky házím celé snítky jenom vyvařit a pak je celé vytáhnu,v jídle libeček nenechávám.Proto je chci zachovat celé.
|
Žžena |
|
(31.7.2015 13:10:10) Aha, tak to bych pak taky zamrazila rovnou celý snítky, a dala bacha, ať je pak nerozlámu, až budou zmrzlý a křehký. My dáváme libeček a petrželku nadrobno rovnou do jídla.
|
|
|
|
Stáňa * |
|
(31.7.2015 14:34:41) Libeček zamražuju, dávám do sklenice od majonézy. Chutná potom jak čerstvý. Neumím si už bez libečku polévku představit
Letos se mi docela urodilo, ale pech je v tom, že ačkoliv je to trvalka, NIKDY mi nepřezimuje, takže každý rok pěstuju ze semínek znovu a znovu.
|
|
bobule |
|
(31.7.2015 15:10:19) Libeček zbožňuji, dávám zamrazit do sáčku, taky jsem si vytvořila minisáčky na zimu, kde mám petrželovou nať libeček a celerovou nať.
|
|
|