withep |
|
(6.11.2015 10:22:36) Pokud by to nebylo játry, mohlo by to být nedostatkem vápníku a mohlo by ti pomoct tohle:
Když si chcete regenerovat zuby, měli byste sníst jednu skořápku organického vejce denně. Nejlepší způsob, jak ji zkonzumovat, je rozmixovat skořápku na jemné částice s čerstvým ovocem třeba ve smoothie. Ideální je nápoj z banánu, protože banán udrží částečky skořápky v suspenzi a neklesnou na dno sklenice. Vejce rozbijte a před mixováním povařte skořápku 5 minut ve vodě, aby se zničily případné patogeny. Pakliže nemáte mixér, můžete suché skořápky zabalit do ubrousku, několikrát přejet válečkem tam a zpět, až se skořápky rozdrtí na prach (čím jemnější, tím lepší), poté je nasypete do malého šálku, zakápněte trochou citrónu a lžičkou ještě dobře promícháte. Hmota začne pěnit, což je známka probíhající chemické reakce potřebné ke správnému zpracování skořápky tělem. Při konzumaci skořápek vždy přidáváme citrón. To je starý a osvědčený recept mé prababičky, která ho předávala dál jako pomoc při svědění kůže v těhotenství z nedostatku vápníku. Sama jsem ho v těhotenství pravidelně praktikovala a musím říci, že výsledky se dostavily téměř okamžitě. Nejlepší doba pro konzumaci skořápek je večer, neboť vápník tělo nejlépe zpracovává ve večerních hodinách.
Read More at slunecnyzivot.cz/2014/05/odstraneni-zubniho-kazu-bez-lekare/ © Slunečný život
A doplnila bych vitamíny A, D a K2. Aby vápník šel, kam má.
|
Muumi |
|
(6.11.2015 10:36:00) Organické vejce... Jakože bio, nebo domácí? U nich je největší riziko, že chytíš salmonelózu. Varem se to zabije, ale většina lidí podle mě manipuluje s vajíčky dost neopatrně, takže v těhotenství bych se třeba zrovna domácím vajíčkům nebo mléku z automatu vyhnula. Považuju to za mnohem nebezpečnější, než si dát nivu z pasterovaného mléka, které se ženské většinou bojí jak čert kříže.
|
withep |
|
(6.11.2015 10:37:31) Když se to varem zabije, tak čeho se bát?
|
Muumi |
|
(6.11.2015 10:39:34) Toho, že si potom pořádně neumyješ ruce, kápne ti to na linku, kam si pak položíš chleba a podobně. Ale uznávám, že v zacházení s vajíčky jsem paranoidní, to ale nic nemění na tom, že největší šanci na salmonelózu máš z domácích vajec.
|
Líza |
|
(6.11.2015 11:15:47) No, trochu paranoidní asi jo, protože podobný je to při zacházení se syrovým masem atd atp... a koneckonců i v těch nejprůmyslovějších vajíčkách z klecovejch chovů salmonela klidně bejt může. Myslím, že stačí v těhotenství dbát víc na hygienický zásady.
|
Muumi |
|
(6.11.2015 12:20:42) No rozhodně bych nepojídala skořápky... Tchyně kdysi měla salmonelózu a doteďka se tomu diví. Já ne nedivím vůbec ničemu, když vidím, jak zacházejí s potravinami. Ale to je trochu asi extrém, nicméně tím víc si dávám bacha (zrovna třeba vejce se normálka nechají někde týden na chodbě, než si pro ně pro ně přijede návštěva, pak se to veze x hodin v teple a podobně). Uvařené jídlo v pohodě na sporáku, dokud se to nesní... Jo a není to žádná stařenka nad hrobem, takhle to dělá odjakživa. Cukroví jsem třeba obdržela ve vaničce od kuřecích řízků.
|
|
|
|
|
|
|