kosatka2 |
|
(16.11.2015 16:28:56) Poradíte občerstvení na večer pro cca 10-15 lidí? Chtěla bych si to pokud možno připravit min. 1 den dopředu, abych se s tím potom nemusela matlat. případně jenom vrazit do trouby. Chci dělat něco slaného bezlepkového, aby se dalo jíst rukou. V plánu mám v případě chladu nějakou polívku, pak asi pečené maso na plátky, aby šlo jíst i studené. Obvykle dělávám růlzné salsy, dipy, hummus a pod. s nakrájenou zeleninou či tortilami. Děti tu mít nebudeme, takže klidně kořeněné, pálivé. chci taky udělat nějaký salát, často dělám z luštěnin. potřebuju inspiraci na změnu. hlavně žádné chlebíčky a listové těsto.
|
hgfjdmh |
|
(16.11.2015 16:51:54) ja jsem posledni dobou mela uspech s guacamole a co me prekvapilo obycejnym platkem dobreho chleba s uzenym masem nebo domaci sekanou (s hortici a okurkou). Po tom se jen zaprasilo.
|
kosatka2 |
|
(16.11.2015 16:55:56) to máme podobné chutě, sekanou dělám ráda a guacamole taky
|
hgfjdmh |
|
(16.11.2015 17:42:43) guacamole je spise na leto to bych ted nedelala, ale tu sekanou nebo dobre uzene klidne, ikdys ted se divam ze pises zadne chlebicky. nebo bigos. ten je na pripravu den dva dopredu idealni.je to teple a hodi se to i k vydatnejsimu popijeni. u nas boduje hlavne na silvestra.
|
kosatka2 |
|
(16.11.2015 17:57:27) bigos super, to jsem kdysi jedla a chutnalo, ještě jsem to nevařila. akorát co ladí dál k tomu zelí. uzené ne, vepřové nejíme a nakrájet něco na talíř můžu vždycky. teď tu googlím nějaké masové rolády a hledám dobou náplň. jasně, že avokáda a spol. jsou drahý, nebudu dělat ani domácí ajvar či baba ganoush. ale koriandr být musí, bez toho by to pro mě byla zbytečná párty .
hledám nějakou neobvyklou marinádu na krůtí maso, kdyby se to peklo v celku. v nouzi to obalím pepřem a šalvějí. k tomu nějakou alternativu čatní.
jednou jsem měla dobré nadívané žampiony, ale nevím, jestli by byly dobré po vychladnutí.
|
|
|
libik |
|
(16.11.2015 17:58:22) Nejlepší je sekaná s guacamole
|
|
|
|
magrata1 |
|
(16.11.2015 18:23:09) mimo to, co tu bylo, má úspěch sýrová roláda. Nejvíc u nás mizí s česnekovým krémem a hrozny nebo mangem uprostřed. Taky je dobrá špenátová nádivka.
|
|
Lefff |
|
(16.11.2015 18:51:01) Sýrový salát - eidam, kyselá okurka, kapie, petrželka, cibulka, sůl, pepř, majonéza (popř. říznutá bílým jogurtem), to vše podávané v rajčatovém pohárku.
|
|
Winky | •
|
(16.11.2015 23:56:49) tatarak z lososa (nebo mas-li stravniky i na hovězí a dobre hovězí...) Masové kuličky (dávám do masové směsi dost strouhaneho celeru pro pikantnejsi chuť) Sýrovou mísu Mini špízy na bambusové napichovatka - kuličku mini mozarelly + olivu + cherry rajcatko. Zapichat třeba do vetsi patky od chleba (v lete do slupky z půlky melounu). Cizrnu oprazit jako oříšky (namocenou a uvarenou trochu pokaoat olejem a posypat chilli nebo cayenskym pepřem, pak péct na plechu v troubě) Mrkvovy kolac s krémem ze zerve
|
|
|