| Dari79 |
 |
(17.1.2016 18:54:02) Nó...
Myšleno asi, že lidé s vlastním hospodářstvím jedí více polévky? Dneska už ale neplatí, že pokud bydlíš na vesnici, tak máš automaticky vlastní zvířectvo.
Jinak ano, myslím, že lidé, kteří mají vlastní hospodářství, přirozeně vaří vývary častěji, protože holt mají dostatek vlastního "masa na polívku".
Já, která sice bydlím na vesnici, ale žádné zvířectvo nemám, takže maso kupuju normálka v obchodě, si většinou koupím už připravené "prsní řízky" atd., takže holt nemám z čeho polívku vařit. Když CHCI vařit polívku, tak si holt musím koupit maso na polívku a pak ji uvařím. Máš-li vlastní hospodářství, tak holt to maso na polívku máš přirozeně + vlastní zeleninu, a neuvařit polívku by byla škoda.
Jinak - já jím polívku fakticky vždycky, když jdu do restaurace na polední menu. Doma polívku většinou nevaříme, resp. když byl malý mimino-batole, tak jo, ale teď třeba 1x za měsíc. Polívky mám ráda, ale koupit za 100 Kč maso na polívku mi není zrovna příjemný, a to nijak hluboko do kapsy nemáme.
|
| Žžena |
 |
(17.1.2016 19:01:30) Polívky přece nejsou jenom z masa. Co všechny možné zeleninové, luštěninové, houbové, hrstkové, rajčatové atd?
|
|
| Dari79 |
 |
(18.1.2016 3:55:34) no, jiné nevaříme v podstatě vůbec (občas gulášovku), protože to u nás nikdo nejí. Teda já jo, ale jen pro sebe si fakt polívku vařit nebudu. V restauraci pochopitelně takovou, jaká je, stejně tak dítě ve školce.
Zajímavé je, že ve školce třeba cizrnový krém sní, doma mi to ani neochutná (mrňous). Muž zeleninové i luštěninové odmítá, že ho to nadýmá. Velký syn (vařenou) zeleninu nechce jíst vůbec a čočkovou má na nový rok "za trest" jak říká.
Tj. u nás se polívky skutečně smrskávají na vývary.
|
|
|