Litevská...krychle |
|
(18.1.2016 17:42:42) Máte, prosím, někdo, vyzkoušený recept na bezlepkový chleba, který by se alespoň vzdáleně podobal chutí normálnímu obyčejnému bochníku?
Pokud ano, tak předem děkuji.
|
Alenka.Alča |
|
(18.1.2016 18:12:07) To bych také ráda věděla a ráda se neučila. Zkusila jsem péct bezlepkový chleba - kukuřičný chléb z angreštiny kuchařky a tedy vůbec to nikomu nechutnalo, ani mně ne. Od té doby se nějak nemohu dokopat k nějakému dalšímu receptu, aby to neskončilo stejným fiaskem.
|
Velšice |
|
(18.1.2016 19:16:24) Taky tak. Když už to jde, tak nám chutná jen ještě teplý. Už ho jen kupujeme. Nejvíc nám chutná z Markse a Spencera.
|
Alenka.Alča |
|
(18.1.2016 19:47:25) Velšice, to jsem ráda, že máš stejný názor. Já už jsem čekala, že mě někdo sprdne, že si dovoluji napsat něco negativního na angreštinu kuchařku . Ale prostě mě ty recepty nějak nevyhovují, čekala jsem od toho něco jiného
|
Velšice |
|
(18.1.2016 20:03:46) Angrešt je rozumná. Co člověk, to jiná chuť a chleba mi připadá při téhle dietě jako nějtěžší kalibr. Vše ostatní tak nějak jde.
|
angrešt |
|
(18.1.2016 20:34:13) Jo, třeba sladké pečivo není vůbec problém. To je někdy i chutnější než lepkové. Jenže u toho chleba má člověk prostě zažitou chuť a konzistenci a nedá se to vynáhražkvoat dokonale.
|
|
|
angrešt |
|
(18.1.2016 20:23:35) Ten kukuřičný v kuchařce je severoamerický, nemá připomínat tuzemský chléb, je to speciálně chléb starých osadníků a je určený hlavně k fazolím.
Ten, který mám na webu, jsem vymýšlela naopak tak, aby co nejvíc tuzemský chléb připomínal. Na bezlepkový je ucházející. Nikdy to ale nebude jako "normální chleba", to se prostě člověk musí naučit přijmout a spíš se přeorientovat na jiné typyx jídel, která jsou primárně normálně bezlepková. Všechny náhražky jsou...prostě náhražky.
|
anemon |
|
(18.1.2016 21:33:01) Tvůj kukuřičný mi chutná, využívám často ten poměr suché - mokré i na jiné mouky na chleba do formy.
|
|
|
|
|
|
|