Gertruda |
|
(15.2.2016 14:04:49) Na žádný jsem nepřišla a když se vejdou, jsou v myčce. Ale přidám se s podobným dotazem - jak s noži? Setkala jsem se s předpokladem, že se v myčce otupí. Je to tak? A proč by?
|
Fren |
|
(15.2.2016 14:07:48) je to jen hloupá pověra, četla jsem o tom článek od odborníků-servisáků.
|
Pole levandulové |
|
(15.2.2016 16:57:17) Fren, mam hodne drahe profesionalni noze a ani by mne nenapadlo je do mycky davat. PRi jejich koupi mne vyslovne upozornovali na to, ze myckou se noze nici, tak je tam nemeju.A zrovna ti prodejci by meli mit zajem na tom, abych si noze brzy znicila a prisla koupit nove. Mam tu sadu uz deset let a porad jsou jak nove, obcas je projedu ostricem, obcas necham naostrit a jsou stale jako nove. Hrnce v mycce meju jen kdyz je tam na ne misto, jinak je radsi umeju v ruce, mycku pouzivam hlavne na talire, hrnky, sklenicky a pribory.
|
|
|
Drop |
|
(15.2.2016 14:14:48) žádný profesionální kuchař, ti nůž do myčky nedá, já taky nechápu proč to tak je
|
Monika | •
|
(15.2.2016 14:22:01) Nejspíš proto, že může dojít ke kontaktní korozi. Aspoň to teda píšou v návodech k některým sadám nádobí.
|
|
Fren |
|
(15.2.2016 19:55:53) se říká toho spoustu,jako třeba že žádný profík nebudde vařit na elektrice - a vida, hned jeden takový vaří na profi indukci: Pohlreich a kdoví kolik dalších
Pro levandulovou: Co vykládají prodejci má asistejnou váhu jakože jedna bába povídala - důležitá jsou doložitelná fakta založená na fyz.zákonech,proč se tak děje či neděje a ty tuto tvoji teorii zcela rozbíjí.Prodejci umí být hrozně důležití a kvákají přitom úplné kraviny.
|
Patejl1 |
|
(16.2.2016 11:38:15) Nože se v myčce tupí vysokou teplotou (až 70 C) mycí vody.
Je to z důvodů, že velmi tenké ostří nože horkou vodou změkne a následně ho pří práci člověk zničí. Platí jen pro velmi ostré nože.
|
|
|
|
|