kosatka2 |
|
(1.6.2016 17:58:28) U nás na základě žádostí rodičů začali, vařit, vyžadují potvrzení od lékaře a jestli se něco připlácí, nevím.
Dostávají jídlo na jinak barevných talířích a kuchyně začala psát různé texty o tom, že se jim tyto barevné dietní talíře vracejí nedotčené a nesnědené a ať rodiče apelují na děti, že jim to dá práci a že je to drahé a že si toho rozcapené děti neváží, když jim kuchyně extra bezlepkově vaří. Jestli jim to servírují nějaké nechtné nevím, nikoho tam neznám. Ale když nakouknu na běžný jídelníček, mouku cpou úplně do všeho, do polévek, kaší atd.
|
Monika |
|
(1.6.2016 19:24:53) No, ono jestli vaří "bezlepkově" tím stylem, že místo "lepkové" mouky, všude strkají bezlepkovou místo aby vařili hlavně přirozeně bezlepková jídla (kterých je samozřejmě v rámci teplé kuchyně fůra), tak to těm dětem nemusí chutnat kvůli nezvyklým chutím, každá ta mouka chutná jinak "nezvykle", děti s dietou si většinou oblíbí jen nějakou ...
|
Vranice |
|
(2.6.2016 9:24:30) Bezlepkově vaří tak, aby to dětem nechutnalo, podle mě záměrně, aby je odradili a měli tak méně práce. Ještě jsou rodiče špatní, když požadují BZL jídlo a dítě to nesní. Pochybuji, že má personál kuchyně kvůli BZL vyšší plat. Naopak, škola musí platit nutriční terapeutku.
Já chápu, že nelze vyhovět všem, ale když je pravidlem, že dítě dostane pokaždé všeobecně méně oblíbené jídlo (játra, pečený celer atd.), co jiného si o tom můžu myslet. Přitom kdyby vařili bez mouky, ještě by ušetřili. Až když jsem musela začít vařit doma BZL, zjistila jsem, že zelí se dá zahustit strouhaným bramborem, pod maso stačí rozmixovat zeleninu a jíšku do polévky taky nepotřebuju.
No nic, cesta vlastního jídla je nejjistější.
|
|
|
X__X |
|
(2.6.2016 9:41:26) Dostávají jídlo na jinak barevných talířích a kuchyně začala psát různé texty o tom, že se jim tyto barevné dietní talíře vracejí nedotčené a nesnědené a ať rodiče apelují na děti, že jim to dá práci a že je to drahé a že si toho rozcapené děti neváží, když jim kuchyně extra bezlepkově vaří.
to je hezké, že si stěžují kuchařky, že strávníci jejich jídlo nejedí. a co kdyby si naopak začali stěžovat rodiče u ředitele školy či zřizovatele, že v kuchyni vaří tak, že jejich dětem jídlo nechutná a že by rádi za své peníze pro děti dostali poživatelnou stravu?
|
Vranice |
|
(2.6.2016 11:23:29) X__X, ředitel/ka bude nejspíš obhajovat své zaměstnance.
|
X__X |
|
(2.6.2016 12:23:28) myslíš? já tedy nemám zkušenost s jakoukoli dietou, ale prostě jenom s jídlem obecně. jak v mateřině, tak na základce ředitelce i ředitelovi záleželo na tom, co si rodiče myslí a snažili se vyjít vstříc. neříkám, že stěžovat si znamenalo, že se ředitel okamžitě postaví kuchařky do latě a zařídí se podle rodičů, ale minimálně se řešilo co, proč a co s tím. zejméně ve školce to bylo vidět, protože tam bývaly celoškolkové třídní schůzky, takže tyhle záležitosti ředitelka řešila i na nich. ve škole už samozřejmě rodičů bylo hodně na takováto řešení, ale zase informace získáváme prostřednictvím rady rodičů, pokud o ně máme zájem.
jako je mi jasné, že každá škola to má jinak, ale na druhou stranu za zkoušku to stojí. v zájmu ředitele by mělo být, aby žáci byli na škole spokojení (resp. aby byli spokojení rodiče žáků a nepřehlašovali děti jinam).
|
Vranice |
|
(3.6.2016 8:42:23) Moje zkušenost je taková, že se v naší škole vše řeší tak, aby autorita školy neutrpěla = najdou se ty správné argumenty, proč to tak dělají a nelze jinak. Obecně se školou nemám problém, výuka lepší průměr, spousta akcí, v rozumné vzdálenosti od domova. Ale každým rokem ve mně sílí pocit, že budu ráda, když dítě odejde na střední...
Díky všem, co přispěli .
|
|
|
|
|
|