ozakova |
|
(3.12.2016 11:26:10) Preji pekny vikend, rada bych se zeptala... Kazdy den si dopravam misto vetsi snidane nebo svaciny ovesnou kasi. Delam to tak uz delsi dobu.Bezvadne me zasyti a nemam az fo obeda chut na sladke. Avsak rada bych se zeptala,zda je vhodne, z hlediska vysokeho lepku, to jist kazdy den? Nebudu mit po case zdravotni problemy souvisejici s vysokym obsahem lepku? Muzu ji jist kazdy den? Dekuju za nazor
|
Ropucha + 2 |
|
(3.12.2016 11:39:30) Oves a lepek:
http://www.celiakieaja.cz/bezlepkova-dieta-2/
|
|
karma |
|
(3.12.2016 11:57:04) oves obsahuje avenin, pokud vím, někjteří s nesnášenlivostí na lepek avenin můžou, někteří nemůžou /ale jsem laik/.
My jako děti jedly denně a bez následků....svým dětem v zimě vařím taky denně.
Pokud někdo nevyjádří fundované potvrzení tvé obavy ze škodlivosti, pokračovala bych v konzumaci. Nebo pokud chceš, prostřídej s kukuřičnou a rýžovou kaší, lze koupit i krupivi nebo vločkovou formu těch obilovin. Ale dle mě je oves v ziměš ideální, takový hřejivý... Nebo pohankovou.
|
|
Eudo |
|
(3.12.2016 13:28:24) http://www.margit.cz/encyklopedie/lepek/
"Lepek je směsí bílkovin gliadinu a gluteinu, které se nacházejí v pšenici, ječmenu a žitu. Hned po kravském mléce je nejbežnějším potravinovým alergenem. Někteří alergici na lepek mohou dokonce reagovat i na oves, který obsahuje avenin (bílkovinu podobnou gluteinu). "
Osobne jim ovesnou kasi denne k snidani tak 30 let, ovsem nejsem alergicka. Alergie by se u tebe davno projevila, kdyz jis jine potraviny, obsahujici lepek.
|
|
Mapat |
|
(3.12.2016 14:21:26) Co bys snídala, kdybys nesnídala kaši? Pokud koláč, chleba s máslem nebo rohlík s pomazánkou, tak tam je teprv spousta lepku. Ovesná kaše je fajn, zvlášť v zime je teplá snídaně příjemnější než třeba studený jogurt. Střídala bych obilniny, občas pohanku, kukuřici, jáhly a myslím, že taková snídaně je ideální.
|
|
withep |
|
(3.12.2016 15:29:51) Oves obsahuje lepku mnohem méně než pšenice, dokonce existují i bezlepkové ovesné vločky. Takže ovesná kaše místo pšeničného rohlíku nebo pšenično-žitného chleba je nejen z tohoto hlediska lepší.
|
|
Cimbur |
|
(3.12.2016 20:57:26) Proboha, a co ten dobrý muž může jíst?
|
|
|