Pam-pela |
|
(4.2.2017 16:30:21) Mně se takhle někdy nepovede kefírovka, je taky se sodou, a proto ji už dělám výjimečně. Kamarádka říkala, že je to tím, když není vyhřátá trouba a nebo se otevře během pečení. Že se má nechat až do konce, nepíchat do ní a tak... Ta nepovedená buchta má divnou konzistenci...a zatím vždy ji snědly slepice.
Já dělám hnědý dort z normálního třeného těsta s práškem do pečiva, 6ti vejci a olejem, není tak nadýchané jako světlé těsto, ale je dostatečně. Do toho pak marmeládu a utřené máslo + cukr a kakao....on se mi teda upeče spíš takový dortový kopeček, ale má velký úspěch a nedá se ho sníst moc, takže i malý dortík vydrží na celou velkou oslavu.
|
Senedra |
|
(6.2.2017 18:35:57) Pam-pelo, kefírovku dávám do předem vyhřáté trouby ( cca 170 , horkovzduch), občas troubu otevřu a nepamatuju se, kdy se nepovedla.
Máš "čerstvou" sodu?
|
|
|