Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(14.4.2017 17:17:13) Ahoj, šla jsem se projít a vrátila se s taškou česneku medvědího. Chtěla bych si udělat pesto. Máte nějaké tipy, jak to zpracovat? Mám jenom tyčový mixér a takovou tu nádobku na sekání ořechů k tomu. Případně nějaký další zajímavý recept? Děkuji J.
|
lampetra |
|
(14.4.2017 18:36:24) Tyčovým taky dělám běžně. Nerada ho skladuju, takže ho dělám po troškách a v různých kombinacích- např. klasika - česnek,olej, pinie, parmezán nebo česnek, olej, mandle se sýrem i bez nebo česnek, olej, pistácie, niva. Ještě dělám polívku - mnoho česneku, vařit v mléceaby byl sotva ponořený, jedna brambora na mini kostičky, rozmixovat tyčákem.... Přidávám ho ke špenátu - cca 3/4 špenát +1/4 česnek - tím plním třeba i roládu nebo takové jakože croissanty naslano.
|
|
Koliha velká |
|
(14.4.2017 19:21:14) Pesto z medvědího česneku dělám v nožovém mixéru na sekání. Dám tam omyté listy, pinie, trochu olivového oleje, udělám pastu a pak dotahuju chuť přidáním parmezánu, soli, dalšího oleje, aby mělo požadovanou konzistenci. Většinou se všechno snědlo hned
|
Koliha velká |
|
(14.4.2017 19:26:24) Z medvědího česneku taky dělám polévku - nechá se lehce osmahnout cibule na másle, zaleje se vývarem (klidně dám zeleninový knorr), přidám listy, nevaří se!, jen se nechají "protáhnout". Pak tyčákem pořádně rozmixuju a přidá se smetana na vaření dle požadované konzistence, súl, trochu pepře. Na talíři polévku ještě lehce posypu na kousky pokrájenými lístky medvědího česneku.
|
|
|
Manka+Cipísek |
|
(15.4.2017 20:01:40) A kde jsi ho našla? Nebo pro ostatní-ví někdo, kde roste v jižních Čechách?
|
|
|
|