Marta. |
|
(20.6.2018 22:46:04) Snová, ty se mi snad zdáš!!! Milada a 4 děti? To jsou mi novinky.
|
Snová |
|
(20.6.2018 23:02:54) Marto Myslím, že není moje povinnost si pamatovat, kolik má Milada dětí. V souvislosti s tím, jak o svých fakanech píše, mi přišlo, že má aspoň 4. Chybila jsem, pověste mě.
A ty rozspočty na den moc nechápu. Předpokládám, že náš puboš by si min. první týden "vařil" jídla typu steak na grilu z mrazáku se zeleninou, fazole v tomatě s chlebem, hranolky s něčím, ovesná kaše s mákem, ryba z mrazáku s brambory, těstoviny s pestem s vejci na tvrdo, buřty na ohni (zásoba taky v mrazáku, často dojde nečekaná návštěva a hned je co nabídnout), chilli con carne, kuřecí řízky s chlebem, červená čočka s uzeninou a zeleninou, atd atd. Jako okurku mám v lednici už asi 3 týdny a vypadá prakticky stejně jako když jsme ji donesli z obchodu. Tvořením podobných jídel se mládeži tříbí mysl a smysl pro hospodaření. Nevím, proč děti podporovat v tom, že si na jídlo dojdou do obchoďáku na kebab, jedno jídlo za 120, a je vyřešeno. Myslím, že v rozumně hospodařící rodině by na jídlo první týden stačily při podobným jídelníčku 200-300 Kč. Zbytek je navíc. A ty další týdny si holt dítě nakoupí zase ty suroviny (když se obsah mrazáku a spíže začne zužovat) a holt si zase uvaří - a jednou týdně s kámošena zajde na pizzu. Ale holt někdo vychovává princátko.
|
Snová |
|
(20.6.2018 23:13:33) Tak to se pleteš. Pokud ty okurky koupíš "čerstvý", nemají měkký konce, tak jsou i po třech týdnech jako nový. Smutný, co jíme. A vím to dost přesně, před chvílí jsem ji krájela.
|
Snová |
|
(20.6.2018 23:24:11) Mandelinko, my nic nepěstujeme, my kupujeme (většinou v supermarketech) a opravdu, když máš v lednici s "fresh" programem okurku týdny, je jak nová, pokud už ovšem nebyla nemocná v době koupě. Za tím si stojím - stejný je to s jablky, rajčaty, atd. 15 okurek týdně teda fakt nejíme, zas tak moc se tím humusem z krámu necpem. P.S. Ten experiment zkus, budeš překvapená.
|
Žžena |
|
(20.6.2018 23:26:21) No, já bych spíš řekla, že máš otupělou chuť a "nová" od "uleželá" nepoznáš.
|
Snová |
|
(20.6.2018 23:29:05) No jasně, pojď si bez argumentu kopnout (rýpnout). Kdo další? Pojďme debatovat o čerstvosti okurky, to je výzva.
|
Žžena |
|
(20.6.2018 23:33:22) Jaký "bez argumentu"? Když člověk zná chuť vážně čerstvě utržené zeleniny, ten rozdíl prostě pozná.
|
Snová |
|
(20.6.2018 23:37:53) Žzeno, zcela vážně, dost by mě zajímalo, kolik procent populace zná chuť čerstvě utržené zeleniny. Osobně tipuju tak do deseti procent? Ono ne každý žije v úrodné krajině a může něco pěstovat. U nás v 800 m.n.m vypěstuješ leda prd.
|
Žžena |
|
(20.6.2018 23:42:28) Snová, to je úplně fuk, kolik procent populace zná chuť čerstvé zeleniny. Já jsem se vyjadřovala k Tobě a Tvèmu tvrzení, že okurka je po 3 týdnech v lednici "jako nová".
|
Snová |
|
(20.6.2018 23:44:07) to máš pravdu, tvrzení, že okurka po třech týdnech v lednici je jako nová o mojí osobě dost vypovídá.
|
Žžena |
|
(20.6.2018 23:46:16) Nevím co má vypovídat o osobě, psala jsem, že vypovídá o otupělosti chuťového vnímání.
|
|
|
|
Snová |
|
(20.6.2018 23:46:00) Zefýr, okurku. Okurku. Každý si kladem nějaký otázky holt.
Hezký filozofování, holky. Připadáte si lepší? Snad jo. Jdu chrnět.
|
Snová |
|
(20.6.2018 23:59:01) a ještě Kelzedonio, Umeo, Mystik, mrakova1, Denyska, Frienza, smahulka, Kočivoči, Danka. A Ursiela.
|
|
Marta. |
|
(21.6.2018 0:24:45) A co takhle Kamila?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|