Pippi |
|
(18.12.2018 22:04:10) Ahoj, potřebuji inspiraci na krém do cukroví. Ne čokoládový, ne se syrovým vejcem, ne máslo vymíchané s cukrem. Budu dělat pařížské rohlíčky, minulý rok jsem dělala krém z husté kaše z mouky, mléka a cukru a vyšlehala s máslem. Byl super, ale chtěla bych zkusit něco bez mouky. Napadá mě ještě klasický pudinkový. Je vůbec nějaký krém, který vydrží třeba pět dní a není to jen máslo s cukrem?
|
Bedunka |
|
(18.12.2018 23:11:28) Máslo se Salkem.
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(18.12.2018 23:23:21) Karamelové Salko s máslem. Úžasně dobrý, nacpala jsem do ořechů i vosích hnízd.
|
|
Lei |
|
(19.12.2018 0:45:40) Klasický vařený. Žloutky se šlehají s cukrem ve vodní lázni, čili nejde o krém ze syrových vajec, šlehá se dost dlouho, poté se směs zchladí a zašlehává se máslo. Takhle je fajn si udělat základ a ten podle potřeby dochucovat - kakaem, strouhanými ořechy, kávou...
|
Pippi |
|
(20.12.2018 13:20:32) Tohle asi vyzkouším. Máš nějaký osvědčený recept?
|
|
|
Oliverka |
|
(19.12.2018 7:36:15) Swiss meringue - jsou to bilka (kupuju pasterizovane), cukr a maslo. Krém Lze dochutit prakticky čímkoliv - káva, karamel, vanilka, Malinove pyré ...
|
Lei |
|
(19.12.2018 9:15:10) Ten je moc dobrý, ale štymuje mi osobně spíš do dortů než do vánočního cukroví. Dtto krém ze Salka, je dobrý, ale jsem naladěna na salkokrém = medovník, všechno mně pak chutná podobně, najít ho ve vosím hnízdě by mě vyloženě zklamalo
|
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(19.12.2018 7:51:15) já letos prohnala propíchané žloutky mikrovlnkou v misce (šlo by i na pánvi, byla jsem líná) a omeletku jsem rozmixovala sekáčkem na pastu s trochou másla, zašlehala do másla s cukrem a trochou rumu (ten u nás patří snad do všech krémů, jakožto konzervant ) krém je kupodivu chutnější než ze syrových vajec
|
|
mamoch |
|
(19.12.2018 10:40:28) Pudingový krém vydrží nejméně, ten do vánočního cukroví nedáváme nikdy, jen do dortů, co se snědí během dvou dnů. Vařené krémy z moučné kaše se nám osvědčily, syrový žloutek nedáváme vůbec.
|
|
kysnutá knedla |
|
(19.12.2018 17:51:57) Dala by som ganache.
|
sourir |
|
(19.12.2018 20:45:46) Taky tak. Pripadne slehanou ganache.
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(19.12.2018 21:08:07) A je to trvanlivý jako máslový krém ?
|
sourir |
|
(20.12.2018 9:56:31) Je to trvanlive jako pouzite suroviny. Takze bych dala co nejcerstvejsi smetanu a podle toho to bude. Cokolada ma trvanlivost dlouho.
|
|
|
Lei |
|
(19.12.2018 22:02:11) Píše, že ne čokoládový .
|
kysnutá knedla |
|
(20.12.2018 5:02:23) Aha, zadanie "nečokoládový" som si nevšimla. Tak ešte je možnosť bielej ganache, to nie je typická čoko chuť.
|
|
sourir |
|
(20.12.2018 9:57:01) Jj, prehlidla jsem.
|
|
|
|
|