| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Několik dní měkká vánočka

 Celkem 13 názorů.
 Černá kronika 


Téma: Několik dní měkká vánočka 

(22.12.2019 13:04:47)
Jak toho docílit? Mám vyzkoušený recept na velmi chutnou vánočku, ale třetí den už není taková, je vysušenější a trochu mění chuť. Během roku to nevadí, udělám jednu a celkem rychle se sní, ale teď bych chtěla udělat tři, abych měla přes svátky a na rozdání. Jaký fígl? Víc tuku? Potřít tukem? Potírám jen vejcem... Vím, že to nějak jít musí, dostali jsme vánočku od synovo známé a byla výborná a stále stejná několik dní.
 neznámá 


Re: Opravdu několik dní měkká vánočka 

(22.12.2019 13:13:46)
Dle mého, vynechat mlíko a část másla nahradit sádlem.
Pokud chci měkkou vánočku, dělám tuto http://www.pekarnomanie.cz/maslova-vanocka/
a protože mi přijde taková nudná, dělám k ní lemon curd.
 sourir 


Re: Opravdu několik dní měkká vánočka 

(22.12.2019 19:12:53)
Kvaskova, cast masla nahradit sadlem.
 Vítr z hor 


Re: Opravdu několik dní měkká vánočka 

(22.12.2019 19:26:43)
Prave jsem vytahla z trouby vanocku podle Angrestina receptu. Je vyborna, vlacna, lec do 3 dnu vzdy snedena. Jen mi teda vzdycky praskne...
 karma 


kdybys nahlédla, 

(23.12.2019 10:34:59)
jakože asi už ne, mohu prosit o recept? Díky moc.
 Len 


Re: kdybys nahlédla, 

(23.12.2019 20:21:47)
Nejsem Vitr, ale recept mam, z Angrestiny kucharky.

500g hl mouky
sacek drozdi
120g cukru krupice
125g masla
4 zloutky
lzicka citronove kury
40g rozinek
40g mandli
3 lzice rumu
220ml mleka
3 strouhnuti muskatoveho orisku

Rum je na rozinky, ne do testa.
 Stáňa * 


Re: kdybys nahlédla, 

(23.12.2019 21:33:52)
Hmm, sušené droždí vůbec nepoužívám. Kromě toho je pro mě je zajímavý počet žloutků a hladká mouka. Dělám z polohrubé.
 Len 


Re: kdybys nahlédla, 

(23.12.2019 22:20:04)
Stano, take delam z polohrube, myslim, ze to pak dele vydrzi dobre nez z hladke. A drozdi mam cerstve spatne dostupne, az poslednich par let je obcas k dostani v obchodech. Takze vymenit dve spatne dostupne suroviny za bezne dostupne by se mi hodilo. Urcite ji zkusim az snime tu soucasnou.
 TaJ 


Re: kdybys nahlédla, 

(23.12.2019 22:42:09)
Stáňo, já jsem dělávala taky z polohrubé mouky a pak jsem jednou zkusila z hladké a už jsem u toho zůstala...droždí tedy dávám čerstvé, v receptu mám 30g, takže vždycky kousek z kostičky ukrojím (bývá 42g tuším), vejce dávám 2 celá, cukr a tuk stejně jako Angrešt...rozinky a mandle od oka, to nemám navážené...sušené droždí jsem nikdy nezkoušela, možná zkusím na velikonočním mazanci, jinak kynuté těsto prakticky nepečeme...
 Senedra 


Re: kdybys nahlédla, 

(23.12.2019 23:17:00)
sušené droždí používám od té doby, co jsem začala dělat kynuté těsto v domácí pekárně. A párkrát jsem z něj zkusila zadělat i něco jiného a vyšlo to.
 karma 


Re: kdybys nahlédla, 

(23.12.2019 22:07:18)
Děkuji za přepis!
(Už peču tvarohovou, ale tahle příjde na řadu brzy...počítám po snězení. Jsem zvědavá.)
 Hana36 


Re: Několik dní měkká vánočka 

(23.12.2019 18:55:27)
Asi tě nepotěším, ale kynuté těsto je dobré 24 h. Pak už stojí za houby, my sníme půlku dnes, zbytek zítra.
 zwedavka 


Re: Několik dní měkká vánočka 

(29.12.2019 13:09:12)
Sádlo

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.