holkamodroočka |
|
(21.9.2020 9:13:36) Inspirována vedlejší diskuzí, poraďte mi, jak udělat palačinky, které se podobají crepes. Ideálně recept i polopatický postup, jak je smažit. Olej, máslo nebo přepuštěné máslo? Vyzkoušela jsem hodně receptů, dalo se to, ale nikdy to nebylo ono. Mám i pánev přímo na palačinky, a teď jsem koupila i tu tyčinku, která to těsto rozetře, ale ještě nevyzkoušela. Je taky možnost, že to bude rukama ale ještě tomu dám naposledy šanci. díky.
|
Fridolína |
|
(21.9.2020 9:42:00) Palačinky občas udělám podle receptu "od oka", ale zrovna včera večer jsem se dívala na YT crepes od Jacquese Pépina. Dnes je chci vyzkoušet. https://youtu.be/V_okk5pOLp4
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(21.9.2020 10:06:48) 125 g hladké mouky 20 g cukru špetka soli 1 vejce mléka cca 250 ml, na poměrně řídkou konzistenci těsta.
Smíchat, nechat půl hodiny odstát, vmíchat 25 g rozpuštěného zchladlého másla a smažit. Máslo vystoupá na povrch palačinky, takže stačí pánev trošku potřít olejem na začátku, pak už se mastí sama od palačinek.
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(21.9.2020 11:30:16) Jinak absolutně nejlepší palačinky jsou z železný pánve, přijde mi, že ta povrchová vrstva má prostě chuťový kvality, který z teflonu nevyrazím.
Fígl je v tom, dost ji rozpálit a podmastit první palačinku lehounce teprv tehdy, až je pánev rozpálená. Pak už nemastit, mastí se to samo máslem vystoupaným na povrch palačinky poté, co ji obrátím.
|
|
|
Půlka psa |
|
(21.9.2020 10:15:00) Část mlíka nahradit perlivou vodou (jsou pak tenčí). Těsto bez cukru (struktuře navadí a někdo ho tam dává, ale připaluje se).
Dělám od oka, takže přesně nevím, ale do těsta patří mouka, mlíko, perlivá voda, vejce, maličko tuku, sůl. Těsto musí být řídké a musí chvíli odpočívat.
Péct nasucho. Trochu másla, případně oleje můžeš přidat přímo do těsta, ale ne na pánev. Pokud je třeba, tak mastit jen pod tu první nepovedenou, ale pod další palačinky už nikdy ne.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(21.9.2020 10:18:27) Před tou první pánev vytřu ubrouskem s kapkou oleje.
|
|
|
libik |
|
(21.9.2020 10:19:37) Nejlepší palačinky (hned po palačinkách pana Konvalinky) jsou veganské, tj. z kokosového mléka, lehce osolené, bez vejce. (na sucho v dobré pánvi)
|
A. Andrs |
|
(21.9.2020 11:23:30) Libiku, prosim, jakou davas do kokosoveho mlika mouku?
|
libik |
|
(21.9.2020 11:52:45) ToAr, dávám hladkou pšeničnou 2/3 a pak nějakou "zajímavou", co mám doma (většinou pohankovou a špaldovou)
|
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(21.9.2020 11:57:50) Však pan Konvalinka dělal vegsnské.
|
|
Okolík |
|
(21.9.2020 16:26:06) Ty konvalinkojc byly taky veganské. Malý konvalinka přece nesměl vejce ani mlíko. Ale o recept se K. nepodělila....
|
|
|
|