Koníček mořský |
|
(23.9.2020 13:40:19) Pro neznalého zájemce o vyzkoušení bych koupila nějaké menší balení sushi. Protože sushi úplně stačí jen ochutnat a to jednou za život. Je to obyčejná japonská jednohubka z rýže, která se musí namočit do nějakého sajrajtu, aby měla vůbec nějakou chuť. Syrová ryba je dobrá pro toho, komu chutnaji ryby. To jsem třeba já. Ale sushi mi úplně stačilo ochutnat jednou a nic zvláštního na něm nevidím. Je to prostě něco jako předkrm, jednohubka, není to žádné plnohodnotné jídlo. Taky je to trochu českého gurmetského snobismu.
|
Půlka psa |
|
(23.9.2020 13:59:10) Mně sushi normálně chutná. Úplně bez snobizmu, přijde mi to dobrý. Jinak ryby ani moc ráda nemám, ale sushi si aspoň jednou týdně dám. Jedno moje dítě ho třeba miluje od batolete a v tom věku se na snoby ještě nehraje.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(23.9.2020 14:08:14) taky by mě zajímalo, co je na sushi snobského... mám prostě ráda tu rýži v kombinaci se sojovkou a wasabi a miluju lososa, tuňáka, krevety, úhoře, zeleninu... za mne super oběd
|
|
|
Koníček mořský |
|
(23.9.2020 15:06:11) Dokud nedohodíte věrohodný zdroj, že japonská gurmetská snobárna konzumuje ve velkém české obložené chlebíčky a jednohubky s párátkem, neberu sushi na milost ! Ano, losos, tuňák, krevety, zelenina, rýže, ba i ta mořská řasa mi přijdou k chuti. Ale ne nakrájený na centimetry a namočený do čehosi. Asi ze mě mluví zloba, že to sushi, na který jsem byla zvědavá a jakožto gurmán se na něj těšila, mě tak zklamalo. A dobrý bylo určitě, protože nevím, co by na sushi mohlo být nedobrýho. Prostě zabalené něco do rýže a omotaný řasou, namočený do umělý chuti. Zlatý ústřice. Nebo český jednohubky, ty mají alespoň chuť a už se nemusí do ničeho namáčet.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(23.9.2020 15:18:30) Přeci to nemusíš do ničeho namáčet.
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(23.9.2020 15:28:43) koníčku, jsi vtipná na sushi je možno zvrtat toho možná i víc než na jednohubkách... sama rýže musí být správně uvařená a ochucená, suroviny musí být dobré (jasně, když nahradí někdo rybu surimi, nikdy to nebude ono), záleží i na krájení a kombinaci chutí... to "umělé cosi" je sojovka, složení dobré sojovky je poměrně jednoduché a umělého na něm není nic (voda, sojové boby, pšenice, sůl, někdy ocet, kvasnicový extrakt...) neříkám, že musí chutnat všem, jen nemám ráda, když někdo haní jídlo jen tak ze sportu (nebo neznalosti - pak to ber jen jako vysvětlení)
|
|
Monika |
|
(23.9.2020 15:48:05) Koníčku, já nejsem žádný znalec suši, naopak, ochutnala jsem jenom takové to "z Lidlu" a skoro bych na základě toho došla k podobnému závěru jako ty. Ale mám několik kamarádek, které jsou zvyklé na suši z "opravdových suši restaurací" a ty tvrdí, že to ze supermarketu vůbec nechutná jako "opravdové suši" a že tedy i mezi těmi restaracemi je rozdíl co do kvality. Takže možná jsi takovy neochutnala to pravé?
|
Koníček mořský |
|
(23.9.2020 15:55:36) Je mi jasné, že není sushi jako sushi. Zrovna tak není jednohubka jako jednohubka, že jo. Já jen myslím, že obyčejná japonská jednohubka se v této divné krajině povýšila na bůhvíco. Já ho ochutnala v restauraci. Pak jsem tam ochutnala ještě asi dvacet pět dalších věcí a to slavné sushi bych zařadila někam na konec všech pochutin. Prostě kousek ryby či zeleniny zabalený v rýži a namočený do vody, pšenice, sojových bobů, octa, kvasnicového extraktu či japonského křenu. Zlatý ovarový koleno s křenem českým, kremžskou hořčicí a dvanáctkou. Bez rýže.
|
|
|
|
|