holkamodroočka |
|
(10.2.2021 8:00:29) Všude se píše, vyložte cedník gázou (předpokládám, že ta z lékárny). Ale ta gáza přece musí vonět lékárnou. Nenačichne pak to jídlo? Chci udělat přepuštěné máslo, a to se má pak přecedit přes gázu. Máte někdo zkušenost? Díky.
|
Simeona a 3 |
|
(10.2.2021 8:16:14) Vždycky jsem všechno cedila přes plínu (hmotu na tvaroh teda) a funguje to prima. Mám je doma, tedy nemusím kupovat.
Jinak existují sýrařská plátýnka, pokud chceš něco takového kupovat, ta nebudou cítit a jsou na potraviny určena.
|
holkamodroočka |
|
(10.2.2021 8:23:07) Ale u toho másla to asi zničím, co? Nebudu to moci vyprat a použít opakovaně. V tom je asi gáza jednodušší, prostě se kousek ustřihne a vyhodí.
|
Simeona a 3 |
|
(10.2.2021 8:36:50) Tak bělostný to pak nebude, ale když to vypereš, nevím, proč by se to nedalo použít pro stejný účel znovu. Ale s přepouštěním másla nemám zkušenost, třeba napíše angrešt nebo někdo, kdo to dělá.
|
|
|
|
Bouřka |
|
(10.2.2021 8:36:25) Pokud už něco cedím tímhle způsobem, tak mám zásobu plátýnek a pleny. Ale máslo cedím teda normálně přes kovový cedník. Dělám ho v pomalém hrnci, z toho se do sklenice slévá blbě, takže nejdřív přes větší a řidší cedník do šikovného menšího hrnce a z hrnce přes jemné kovové sítko do sklenice. Cedníky do myčky a hotovo.
|
holkamodroočka |
|
(10.2.2021 9:05:05) Já taky, ale většinou se tam píše, že je to lepší s gázou. Tak jsem teď na vážkách.
|
Bouřka |
|
(10.2.2021 9:11:35) Tak jestli nemáš dojem, že ti tam zůstává hodně nečistot, tak bych to nechala tak jak to je. Já to zpočátku zkoušela přes plátno a kávový filtr a to se vždycky rychle zaneslo a trvalo to strašně dlouho. Takže jedu dlouhý roky přes ty cedníky a jsem spokojená. Na dně toho hrnce nějaké drobné nečistoty jsou, ale tak to nesleju do sklenice všechno, ale nechám to tam a rychle upotřebím.
|
|
|
|
Stáňa * |
|
(10.2.2021 9:48:42) Jogurt na "domácí lučinu" dělám přes starou plínku nebo mám nastříhané hadry ze starých prostěradel a povlečení.
Máslo slévám přes cedník a zbytky ze dna rychle upotřebím. Už jsem to ale dlouho nedělala, díky za připomenutí
|
Žžena |
|
(10.2.2021 22:34:34) Stáňo, a co pak děláš s tou plínkou/hadrou? Vypereš s ostatním prádlem, s práškem, popř. aviváží? Bála bych se zbytků detergentu při dalším použití.
|
|
|
Analfabeta |
|
(10.2.2021 13:09:02) Necedila bych to přes nic. Pokud přepustíš máslo, zůstanou nečistoty na dně. když to opatrně sleješ, žádnou gázu nepotřebuješ. Podle mne je stejně řídká, takže by ti ty nečistoty stejně protekly i přes gázu. Já bych to teda opatrně slila, nečistoty bych frkla do nějakého těsta a bylo by to.
|
|
Ekaterina |
|
(10.2.2021 15:50:46) Já vývar cedím přes kuchyňskou papírovou utěrku (do cedníku dám většinou dvě na sebe, záleží na kvalitě). Funguje parádně.
|
Žžena |
|
(10.2.2021 22:31:19) Vývar mi přes papírovou utěrku vůbec neteče
|
|
|
Žžena |
|
(10.2.2021 22:30:37) Přepuštěné máslo jde parádně přecedit přes papírovou utěrku (bacha, u vývaru to nefunguje).
|
|
|