Monika |
|
(6.4.2022 10:43:45) Terapeutko, to je snad zcela zřejmé, že "úlet" (pro zaměstnance pozitivní) jsou v dnešní době ceny u manžela a ne, že tvůj zaměstnavatel je nějaký abnormální škrt??? Podívej se, kolik stojí nejlevnější obědová menu v obyčejných hospodách a bude ti jasné, že tvůj zaměstnavatel doplácí minimálně 50% hodnoty oběda, což je taky myslím daňově uznatelný náklad - zaměstnavatel tvého muže dotuje obědy asi ze zisku ... Já třeba nemám příspěvky na obědy žádné, mám prostě přiměřenou mzdu a z té si zaplatím, co chci ... A zdražují se bohužel jak potraviny tak energie, tj. logicky i teplé obědy
|
terapeutka |
|
(6.4.2022 11:42:11) No i proto mě zajímalo, jak je to jinde V okolí mám velmi malý repre vzorek, málokdo se stravuje v práci, většina najela na americký model ( studená svačina do práce a pak teplá větší večeře doma).
Ale z doslechu v těch fakt velkých firmách (elektrárny, automobilky...) mají opravdu to stravování až tak dotované (a spoustu bonusů na rekreaci, sport a pod.)- samozřejmě vykoupeno dřinou ve fabrice.
Já jsem vděčná za možnost oběda s výběrem, žádný jiný bonus nemáme
|
TaJ |
|
(6.4.2022 14:18:00) Val, tak to určitě je fajn, když je možnost té jídelny...taky bych to možná využívala, kdybychom měli tu možnost...ale pracuju v OC a tam je sice pár restaurací, ale je to všechno typ pizza, čína, mekáč apod. a to se nedá jíst pořád, jednou za čas ok, ale pravidelně ne...tak si nosím krabičky z domova, stejně denně řešíme oběd i večeři pro nás tři, takže rozdíl je akorát v tom, že některé dny si tu svoji porci sním doma s rodinou a některé dny ji přendám do krabičky a odnesu do práce . Jsme v práci jen dvě, v zázemí máme kuchyňku, stůl a všechno, takže tam mám na jídlo i soukromí, když kolegyně je na krámě...pak se prohodíme...časy si domluvíme, jak nám to vyhovuje...a stravenky využíváme na běžný nákup a nebo dost často třeba když jdeme někam do restaurace, cukrárny, nebo si objednáváme pizzu apod.
|
Ropucha + 2 |
|
(6.4.2022 14:33:09) TaJ, já také ocením při jídle soukromí. Je to pro mě příležitost vypnout od všeho, od lidí a zvuků zejména Kdybych chodila jíst do závodní jídelny, kde je hluk a frmol a ještě bych při jídle musela s někým mluvit, hlavně tedy někoho poslouchat, vůbec bych si nevydechla. To už raději suchou housku a kafe, ale někde v ústraní v klidu
|
TaJ |
|
(6.4.2022 14:46:47) Val, svíčkovou doma taky nevaříme, ale když na ni dostaneme chuť, tak si pro ni zajedeme (za ty stravenky :-D ) do Globusu, dokonce i syn ji z té jejich restaurace miluje...a minule jsem zjistila, že mají i moc dobrou koprovku, kterou sice občas doma dělám, ale takovou, jako oni, ji nikdy nemám...s jinými věcmi problém nemám, ale ta koprovka mi pořád nějak nejde podle mých představ...
|
TaJ |
|
(6.4.2022 14:58:24) Val, já mám v tomhle výhodu, že jsem do školních jídelen nikdy nechodila, takže to nemám nějak znechucené ze školy...a doma to mamka vařila dobré, takže i taková ta klasická školní jídla - koprovka, rýžový nákyp a spousta dalších...pro mě jsou prostě dobrá jídla
|
Evelyn1968,2děti |
|
(6.4.2022 19:46:08) Do školních jídelen jsem chodila, u nás doma to bylo bráno jako hlavní jídlo dne.
Ted si vařím pokud možno bez mouky zahustuju zeleninou, k masu čerstvý spenat, hodně zeleniny málo přílohy. Ukecala jsem na krabicky i manžela, nechtel mi pridelavat práci.
|
K_at |
|
(6.4.2022 19:51:01) Evelyn, jojo, to jsem nedávno řešila s mm: "kvůli mně vařit nemusíš" "vařím sobě a dítěti, tak si dáš taky, ne?" "No ale tak já se postarám...." "A co teda jíš přes den v práci?" "Tak salát z Lidlu třeba" "Hm, to je pecka. Takhle jíst denně.....takže nemel." ....no a nemele.
|
Evelyn1968,2děti |
|
(6.4.2022 19:55:11) MM má v práci výběr v jidelne, teplé jídlo i v noci, a různé kiosky a automaty, dělá v obří Kolbence, ale když už varim zdravě, tak se nakonec přidal.
|
|
|
TaJ |
|
(6.4.2022 19:54:39) Evelyn, my jsme s bráchou obědvali doma, nikdy jsme nechodili do školky, ani ve škole na obědy a do družiny...mamka byla v domácnosti a táta měl střídavé směny, takže občas taky obědval doma, než šel na odpolední...večeře jsme taky mívali často teplé, studené spíš v létě, nebo jak kdo měl chuť...a táta, než šel na noční, tak se s námi navečeřel...
|
|
Stará husa |
|
(6.4.2022 20:30:08) Já beru oběd také jako hlavní jídlo dne. Ráno snídám kafe a něco k tomu, musli s jogurtem nebo ovesnou kaši, někdy chleba s máslem a marmeládou. Večer jím chleba, většinou se šunkou nebo sýrem a k tomu rajče nebo papriku. Teplé večeře nedělám, stačí mi teplý oběd. Nejsem na to zvyklá, takto jim celý svůj život. Mám taky nejradši brambory, jinak jim jako přílohu i rýži, těstoviny, kuskus a bulgur. Knedlíky tak dvakrát do roka k rajské omáčce, nechutnají mi. Je pravda ale, že je kupuju, patlat se s nimi se mi nechce.
|
TaJ |
|
(6.4.2022 20:34:53) Stará huso, já mám jako hlavní jídlo dne oběd i večeři, obojí máme většinou teplé, k večeři třeba někdy jen polívku, dneska zrovna květákovou, hustou, že v ní stála lžíce, ale zahuštěnou jen částečně rozmixovaným květákem a bramborami a pečivo. Akorát v létě, když jsou vedra, tak si třeba dáme jen něco studeného, ale většinu roku máme oboje teplé.
|
|
Ropucha + 2 |
|
(6.4.2022 20:36:31) Já mám jako hlavní jídlo dne snídani. Mám ráda velkou, v klidu vychutnanou. To je základ dne. Oběd už se snažím mít přiměřený a večeři žádnou nebo jen velmi skromnou.
|
TaJ |
|
(6.4.2022 20:40:19) Ropucho, tak to já ráno moc nemám na jídlo ani chuť ani hlad...vlastně všichni snídáme obvykle jeden kousek pečiva, nejradši s máslem a medem a čaj... pak si dám oběd, pak odpoledne někdy menší svačinku a pak večeři a druhou večeři. Manžel se synem to mají taky tak, akorát syn ve škole dopoledne ještě svačí, většinou má rohlík se sýrem a třeba nějaký kousek sladkého - muffin, koláč, nebo nakrájené jablko...
|
Ropucha + 2 |
|
(6.4.2022 20:44:37) TaJ, jestli si dáváte večeři i druhou večeři, je jasné, že ráno nemáte chuť ani hlad. Každému vyhovuje jiné rozložení denních jídel.
|
TaJ |
|
(6.4.2022 20:58:23) Ropucho, no jo, vidíš, to jsem si nikdy vlastně neuvědomila, že je to asi proto, že jíme i pozdě večer...i když manžel přes týden chodí spát brzy a stejně ráno moc nesnídá...ale my se synem jíme i pozdě večer, já kolikrát když přijdu z práce večer okolo 21h, tak běžně mám teplou večeři a často ještě i něco potom, většinou něco sladkého... Třeba dneska jsme měli já s manželem k večeři hustou květákovou polívku s pečivem...a už jsme stačili ještě sníst napůl jeden pražský koláč s krémem...synovi jsme dovezli z nákupu v Globusu svíčkovou, protože ten tu polívku moc nemusí...takže ten snědl svíčkovou s knedlíky a už stačil taky sníst ještě ten pražský koláč, ovšem celý
|
|
|
|
|
TaJ |
|
(6.4.2022 20:37:13) Já kdybych si k večeři dala jen chleba se šunkou, sýrem a nějakou zeleninu, tak budu mít za chvilku hlad...večeříme obvykle kolem 19h, spát chodím po půlnoci, takže když si dám v těch sedm teplou večeři, tak často ten chleba (nebo rohlík, nebo něco...koláč třeba) stihnu ještě taky, než jdu spát
|
|
|
|
Monika |
|
(6.4.2022 20:17:21) TaJ, moje mamka taky dělala dobrou koprovku a rýžový nákyp, byla to moje oblíbená jídla. Ve školní jídelně bylo obojí horší (hlavně koprovka s knedlíkem, mám raději s bramborem), ale i tak to patřilo mezi oblíbenější jídla - nejhorší bylo UHO
|
Ropucha + 2 |
|
(6.4.2022 20:22:13) "Rýžový nákyp" v jídelně, to byla oslazená nedovařená rýže s červivými kompotovanými švestkami, posypaná hromadou práškového cukru. To opravdu nebyl nákyp a nebylo to vůbec dobré. Domácí rýžový nákyp je přitom vynikající věc, ten jsem vždycky měla ráda a moje děti také.
|
Evelyn1968,2děti |
|
(6.4.2022 20:24:22) Sladká tepla jidla místo oběda od mala nemám rada.
|
Ropucha + 2 |
|
(6.4.2022 20:29:19) Evelyn, já sladká teplá jídla naopak od mala ráda mám, ale musí být připravená podle mého. Ne každé provedení mě uspokojí. Ty jídelnové verze obvykle nevyhovují.
|
|
|
Monika |
|
(6.4.2022 20:43:48) Ropucho, my jsem doma ten "nákyp" ve skutečnosti taky neměli jako nákyp a vlastně jsme to tak ani nenazývali, říkalo se tomu (Moraváci, neděste se ) "rejžovník" V podstatě zapečená rýžová kaše s meruňkovým nebo švestkovým kompotem. Ve škole tomu nákyp říkali, ale byl to taky "rejžovník", ovšem s hnusnou připečenou vrchní kůrou posypanou kvantem práškového cukru - to jsem odstranila a zbytek mi chutnal. Opravdový rýžový nákyp se sněhem z bílků, jsem vlastně nikdy nejedla ...
|
Ropucha + 2 |
|
(6.4.2022 20:47:19) Moniko, právě, tahle verze "rejžovník" mě moc neoslovuje. Nákyp se šlehanými žloutky a bílky, s dobrým ovocem, nepřeslazený, to je jiná
|
Rodinová |
|
(6.4.2022 21:41:40) Fuj, cokoliv sladkyho z ryze proste neni dobry
|
TaJ |
|
(6.4.2022 22:01:53) Rodinová, jéé, tak to já od dětství miluju rýžovou kaši, sladkou, ale teplou, ty studené mléčné rýže mi moc nejedou...a nahoru na ní v zimě skořici, nebo v letní sezóně třeba nakrájené jahody, mňam...jinak mám ráda sladká teplá jídla, klidně krupicovou kaši, nudle s mákem, žemlovku s tvarohem a jablky, bramborové šišky s mákem...a miluju tvarohové knedlíky, ideálně švestkové, nebo meruňkové, ale i borůvkové, nebo jahodové nejsou k zahození
|
|
|
|
Bouřka |
|
(6.4.2022 20:49:26) Já jo, rejžovník je lepší Já měla ráda i ten jídelnovej.
|
libik |
|
(6.4.2022 21:09:56) Když jsme u tý rejže, moje maminka dělávala za socíku takový zvláštní "exotický" dezert. Byla to rejže vařená v mléce (lehce slazená a mírně posolená) a do vychlazené se vmíchala našlehaná smetana a odblaněný pokrájený pomeranč, pro vizuální efekt se to mělo podávat v mističkách z půlky pomerančů, jimž se vyřezal ozdobný okraj. Vyšlo to ve Vlastě nebo v něčem podobném
Tím jak nebyly pomeranče normálně na trhu, se to dělalo tak 2x do roka a fakt jsme se na to těšili
|
Monika |
|
(6.4.2022 21:22:12) Libiku,to by mohlo odpovídat dnešnímu názvu " mléčná rýže",prodává se to v různých příchutích,ovšem v plastovém kelímku
|
TaJ |
|
(6.4.2022 22:04:59) Moniko jo, asi to bude podobné, ovšem v té domácí podobě, s čerstvou vmíchanou šlehačkou a čerstvým pomerančem...a třeba ještě v těch půlkách pomeranče...to bude úplně jiný level...ta kupovaná studená mléčná rýže mi moc nechutná, ještě tak ta skořicová, ale ani tak nic moc...a třeba vychlazená krupicová kaše (flameri) už vůbec ne, to se taky dá koupit v tom kelímku, ale krupicová jedině teplá a řídká
|
|
|
|
|
TaJ |
|
(6.4.2022 20:52:47) Moniko, u nás doma jsem ten pravý rýžový nákyp se sněhem z bílků a vším ostatním, dělávala já...nikdo jiný se s tím nechtěl patlat, ale jedli to pak všichni samozřejmě
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(7.4.2022 7:11:42) opravdový rýžový nákyp se sněhem z bílků nám dělávali ve školní jídelně skvělý, byla to jediná forma rýže, kterou jsem milovala i v období, kdy jsem několik let nejedla rýži (jako přílohu) vůbec dělali ho se švestkama nebo meruňkama a se skořicí (oboje)... a máma dělávala doma taky výborný, ta do něj přidávala i rozinky máčené v rumu... hned bych si dala u nás o sladká jídla není zájem vůbec, nákyp nejedí ani rýžový, ani z vlasových nudlí, krupicovou kaši taky ne... jediné, co míváme sladké, jsou ovocné knedlíky (kupované) nebo jahodovou omáčku (za studena ze zakysanky) s blbounama nebo palačinkama nebo vánočkou... jo a občas si prosadím žemlovku, ale to mají raději jako dezert ke kafi, než že by to uznali za hlavní jídlo
|
Evelyn1968,2děti |
|
(7.4.2022 7:38:41) Sladký teplý jídlo je pro mě dezert, když už ho sním, zemlovku, buchticky, nákyp nejim od detstvi, maximálně ovocný knedlík s prelivem jako dezert a ovesnou nebo krupicovou kaši ke svacine, po sladkým mám pořád hlad.
MM říká, že jsem byla divné dítě, milovala jsem tlacenku, syrecký, zavinace, burty a nepozrela bych zemlovku
|
|
Kaliope X |
|
(7.4.2022 8:20:44) Jak rýži miluji, tak na sladko bych ji nepozřela. Ale já jsem divná, já nerada i krupičnou kaši a vlastnímu dítku jsem ji nikdy neuvařila Na sladko mi nevadí ovesná kaše, pohanková, jahelník ani puding z tapioky, ale rýže prostě ne.
|
Stará husa |
|
(7.4.2022 15:19:52) Rýžový nákyp nemám ráda, sice ho sním, ale nepochutnám si. Ani rýžovou kaši moc nemusím, mléčnou rýži v kelímku jo, ta mi chutná. Jinak sladká jídla miluju, nejvíc buchtičky s krémem a ovocné knedlíky, ale i palačinky, krupičnou kaši, nudle s mákem nebo žemlovku s tvarohem a jablky. Samozřejmě jako hlavní jídlo k obědu. Když to vařím dětem, dělám k tomu buď vývar s masem nebo nějakou hustou luštěninovou polévku. Jinak polévky nevařím, jen dětem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jak |
|
(6.4.2022 15:13:14) Valkyro, jak ty to děláš, že máš psycho i v té jídelně?
|
|
|
Ropucha + 2 |
|
(6.4.2022 15:10:17) Koprovku miluji, asi jako jedinou z klasických omáček. A jako jedinou ji i umím uvařit
|
Bouřka |
|
(6.4.2022 15:13:20) Musím si na nákupní seznam připsat kopr
|
TaJ |
|
(6.4.2022 15:14:18) Bouřko, tyhle diskuze někdy ale dělají chutě, co?
|
Bouřka |
|
(6.4.2022 15:15:26) TaJ, přesně
|
|
|
|
TaJ |
|
(6.4.2022 15:13:45) Ropucho, já mám ráda i svíčkovou, rajskou...ale svíčkovou už doma moc neděláme, kvůli její pracnosti, rajskou jo, sice z protlaku, ale zahuštěnou strouhaným perníkem a dáváme tam špetku skořice, máme rádi takovou tu spíš sladkou a nejčastěji ji jíme s těstovinami.
|
Ropucha + 2 |
|
(6.4.2022 15:21:52) TaJ, svíčkovou ani tuto klasickou sladkou rajskou nejím a nevařím, ale ještě možná se klasice podobá smetanová houbová, kterou dělám v sezóně z čerstvých hub. Dělám k tomu domácí kynuté knedlíky, to je taková letní záležitost
|
|
Evelyn1968,2děti |
|
(6.4.2022 17:56:14) Svíčková pro mě není pracna , horší je třeba bramborák nebo řízky , u toho se musí stát
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(6.4.2022 18:13:12) Pro mě jsou nejpracnější frbr. Svíčková je jednoduchá, to se dělá samo.
|
|
|
Evelyn1968,2děti |
|
(6.4.2022 19:51:38) Koprovku a brambory, rajskou s těstovinami, otevírají se mi nové obzory, brala jsem to jako knedlikove jidlo
|
TaJ |
|
(6.4.2022 19:57:18) Evelyn, knedlíky k těm omáčkám jíme taky, záleží, jak máme chuť...rajskou jíme jak s těstovinami, tak s knedlíky a nebo občas i s rýží...koprovku buď s vajíčkem a bramborem a nebo s masem a knedlíkem...akorát svíčkovou jen s knedlíkem, i když syn ji jako malý jedl rád i s těstovinami, ale on může těstoviny skoro ke všemu
|
|
TaJ |
|
(6.4.2022 19:58:43) Jinak tu koprovku s bramborem a vajíčkem mívají myslím celkem běžně i v restauracích nebo jídelnách...
|
Evelyn1968,2děti |
|
(6.4.2022 20:01:37) Já ji nejim, dělala jsem ji párkrát kvůli manželovi, ale znám jen s hovězím a knedlikem.
|
|
libik |
|
(6.4.2022 20:16:52) Já teda, když je to s bramborem, říkám tomu spíš kulajda
|
Bouřka |
|
(6.4.2022 20:24:16) kulajda má zcela jinou konzistenci, je to polívka, a jinak se ochucuje, koprovka má jiný poměr sladkokyselosti. Jihočeska je navíc houbová, ale já dělám tu co mám z domova a ta je vajíčková, brzo bude, tradiční likvidace velikonoční nadílky
|
petluše |
|
(7.4.2022 3:43:56) Kulajda jediné s houbama.
|
|
|
|
|
Ropucha + 2 |
|
(6.4.2022 20:05:03) Evelyn, mně přijde, že se to tak za našeho dětství i podávalo v jídelnách, rajská s kolínky a koprovka s bramborami. Těstoviny a omáčky z rajčat už jsem si navykla jíst v onačejších podobách, ale klasická koprovka s vejcem a bramborami mi chutná pořád S knedlíkem tedy také.
|
Evelyn1968,2děti |
|
(6.4.2022 20:10:13) U nás bylo ke všem omáčkam tuhý hovězí, snažila jsem se ho nejíst
|
Ropucha + 2 |
|
(6.4.2022 20:15:28) Evelyn, já si pamatuji, jak se maminka naběhala a nasháněla, aby dostala hovězí, které by tuhé nebylo. Po revoluci si pak libovala, jaké je k sehnání dobré maso. Ty tuhé nerozžvýkatelné plátky byly evergreen školních jídelen. Prý se tehdy porážely na maso vysloužilé dojnice, nevím, co je na tom pravdy.
|
Evelyn1968,2děti |
|
(6.4.2022 20:19:54) Naší hovězí moc nevarili, měli jsme vlastní králíky, to se varilo jen o vikendu, nebo kuře, řízky, zapečené těstoviny, omáčky nepamatuju. Jedině na výletě jsem si dávala svickovou v hospodě, v tydnu byla jídelna.
|
Bouřka |
|
(6.4.2022 20:27:35) Jo králíci...já si otočila poměr oproti dětství, králiky máme tak ćasto jako jsme mívali hovězí, a hovězí jako tehdá králiky
|
TaJ |
|
(6.4.2022 20:31:52) Bouřko, my jsme králíka občas v dětství mívali od babičky, která je chovala...ale mně to nikdy moc nechutnalo...moje druhá babička občas dělala ke králíkovi černou omáčku, se sušenými švestkami a mandlemi...tu jsem milovala, ale vždycky jsem si dávala jen tu omáčku s knedlíkem, bez masa....a když naši doma pekli králíka, tak vždycky v pekáčku společně s vepřovým a mamka s bráchou jedli toho králíka a já s tátou vepřové
|
Bouřka |
|
(6.4.2022 20:46:53) Tak mi máme králíka rádi, ale v úpravě na paprice se ho ode mê nikdo nedočká, trauma z dětství Mívali jsme velký chov.
|
|
|
|
|
|
Evelyn1968,2děti |
|
(7.4.2022 7:40:32) Valkyro, teď kupuju hovězí z farmy, tam i přední chutná jako zadni
|
Bouřka |
|
(7.4.2022 7:47:22) No já bych preferovala, kdyby zadní chutnalo jako přední, to je mnohem zajímavější maso
|
|
|
libik |
|
(8.4.2022 5:13:38) Valkýro, kdybys někdy chtěla proteplit vztah s MM, kup mu napařováček na knedlíky
|
Konzerva |
|
(8.4.2022 10:12:18) Mně knedlíky z napařováku taky chutnají víc.
Ale obávám se, že u Valkýry by to ke zlepšení vztahu s manželem nepřispělo, že on není ten typ, který by to ocenil.
A navíc by to byl další krám do hromady krámů.
|
|
|
|
|
|
|
Bouřka |
|
(6.4.2022 20:06:49) koprovka jedině s bramborama a vajïčkem, knedlík ji kazí a hovězí se dá použít lépe a rajská s rýží, těstoviny ujdou, ale to si nechávám do polívky, knedlík jednou do roka fajn změna, ale rýže je nej.
|
Ropucha + 2 |
|
(6.4.2022 20:10:51) Bouřko, hovězí bych nechala na dobytčeti , ale knedlíky mi chutnají, chutnají mi třeba i k omáčce z rajčat, paprik a oliv, která patří na těstoviny Ale jen moje knedlíky, koupené ne.
|
Bouřka |
|
(6.4.2022 20:19:46) já se knedlíky naučila jíst až jako dospělá, nechutnaly mi, a nijak na nich nelpím, jsou občasné zpestření, pravidelně je dělám akorát k svíčkové, co dělám tak 2x do roka, a k segedínu, ten dělám častěji, máme ho rádi a není náročnej. To jsou jídla, která vnímám jako knedlïková. U zbytku mám spíš raději jiné přílohy. Bramborové jsou teda jiný příběh, ty dělám mnohem častěji. A hovězí milujeme
|
Ropucha + 2 |
|
(6.4.2022 20:25:35) Ja jím obecně málokdy teplé vařené jídlo, ale když už, tak mi chutná všechno, brambory, knedlíky, těstoviny i rýže. Jen asi v kombinacích, které nejsou úplně tradiční.
|
|
|
|
Evelyn1968,2děti |
|
(6.4.2022 20:12:12) Rýži a těstoviny moc nemusím, miluju brambory a občas knedlíky, ale jim všechno, abych měla pestrou stravu.
|
TaJ |
|
(6.4.2022 20:24:20) Evelyn, já mám z příloh obecně nejradši těstoviny (nejvíc ty semolinové), pak rýži, pak brambory a nakonec knedlíky...ale záleží taky k čemu to je..
|
|
|
petluše |
|
(7.4.2022 3:41:23) Koprovku miluju s vajíčkem a knedlíkem, houskovým. Maso k ní také nemusím.
|
|
|
|
|
Stará husa |
|
(6.4.2022 15:40:50) Ježiš, jsem dostala strašnou chuť na koprovku! Už jsem ji neměla víc než rok. Dcera kopr nenávidí, takže pro děti to nevařim a nějak jsem neviděla v obchodě kopr. Musím se po něm podívat. Mám ráda i koprovou polévku, to nám vždycky vařila teta o prázdninách, s novými bramborami. Mňam!
|
Rodinová |
|
(6.4.2022 15:57:37) Mam dojem, ze koprovka proziva renesanci
Loni jsme jezdili na kole v Orlickych horach a ja jedla vsude koprovku, od prostych hospod az po honosny hotel v Rokytnici
|
Ropucha + 2 |
|
(6.4.2022 16:42:05) Rodinová, tak to asi pojedu na dovolenou do Orlických hor Po českém venkově obvykle marně hledám něco jiného než smažák, kulajdu nebo šopský salát
|
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(6.4.2022 16:51:11) Koprovku mám ráda, dělám jí občas a u nás v závodce dělaj moc dobrou.
|
|
|
|