vločka jiskřivá |
|
(5.5.2022 11:52:48) Bombu jsem dělala. Ten plát kterým vyložíš misku musí být tenký aby šel tvarovat. Ale pak pozor na krém. Nedoporučuji tvaroh nebo šlehačku. To se rozmáčí tím že bude slabá vrstva piškotu. Špatně se s tím pak pracuje. Misku vylož nejdřív folií. A taky důkladně vybírej misku aby neměla rovné dno s tou prohlubní. Já si musela půjčit. Všechny co mám jsou dole placaté.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(5.5.2022 13:46:08) vločko, díky za postřehy krém bude teda šlehačka s mascarpone a malinami, ale na piškot přijde ještě tenoučká vrstva malinového džemu, to mám už vyzkoušené roky na klasických dortech - neprosákne piškot a ještě to dodá jemně kyselkavou svěží chuť... s fólií počítám
|
Bouřka |
|
(5.5.2022 14:06:27) Na klasických dortech mám nasáknutí piškotu ráda Jsem nalomená nějakou bombu zkusit, potřebuju na víkend dort. Ale dítě právě lehlo s horečkou, takže asi skončím u u něčeho známého na jistotu, abych se tím nemusela moc zabývat.
|
vločka jiskřivá |
|
(5.5.2022 14:15:51) Tohle je právě strašně snadné, protože to máš celou dobu ve formě. Můžeš dát hodně krému a nikam nevyteče. Pak to jen překlopíš na podložku. Jediný zádrhel je upéct ten korpus stejně velký jako průměr misky. Aby to víčko pak nebylo malé.
|
Bouřka |
|
(5.5.2022 14:19:32) Já bych teoreticky teda pekla plát a z něj vyřezávala potřebné tvary a velikosti.
|
vločka jiskřivá |
|
(5.5.2022 14:32:57) To bys měla hodně malinkou bombu nebo hodně veliký plát Upečeš vysoký korpus který prokrájíš. Nebo plát a to víčko. Ale to mi přijde zbytečně složité.
|
Bouřka |
|
(5.5.2022 14:41:57) No z té největší dortové formy, kterou vlastním taky nic velkého nebude
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(5.5.2022 14:44:46) Já bych upekla plát na plech, jako na roládu a tím vyložila tu misku. To je špatně?
|
vločka jiskřivá |
|
(5.5.2022 15:23:37) Není. Ale pak potřebuješ druhý na to víčko. Zakladatelka tam chce mít dokonce dvě vrstvy, takže dvě kolečka různé velikosti.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(5.5.2022 15:28:23) Jo, dva pláty jsem myslela.
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(5.5.2022 15:33:13) moje vize je upéct klasicky dortový piškot v kulaté formě, prokrojit na 3 pláty (ten vrchní bude asi mírně vypouklý), prostřední přijde do misky vyložené fólií (po vykrojení malé výseče, možná spíš paprskovitě víc výsečí), na to džem, krém, vrchní plát s boulí směrem dolů, krém, a nakonec poslední plát řezem dolů, potřený opět džemem na řezu po vyklopení teda asi bude vidět spoj mezi dnem (pokličkou) a vyboulenou plackou, tam počítám se zakrytím stuhou... tolik tedy představa, jak to bude v reálu uvidím zítra
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(5.5.2022 17:47:23) Já si představuju 2 tenčí pláty, jako na roládu. Vyříznout velký kolo a nahňácat do mísy a z druhýho menší kolo na spodek. Ale nezkoušela jsem to.
|
Bouřka |
|
(5.5.2022 17:48:50) Inko, já bych si to představovala podobně.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(5.5.2022 17:54:04) A hezky uhladit nebo polít čokoládou nebo pomazat krémem nebo potáhnot marcipánem. Mňam, já to snad zkusím.
|
|
|
|
|
Bouřka |
|
(5.5.2022 16:35:02) Tak víčko bych vytvářela tak, že bych na plát hodila misku, objela jí po obvodu a vyřízla. Obdobně se dá udělat i vnitřní patro, akorát by jeden ubral. Podobně dělám medovník. V mém případě je to jistější postup než rozkrajovat vysoký korpus na patra, v tom naprosto zoufale selhávám Už jsem se jakžtakž naučila rozříznout to na půlky, ale pokusy o dvoupatrový dort končí tragicky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|