Kaipa |
|
(31.10.2022 21:11:50) Na sobotní oslavu bych chtěla upéct minikremrole (pod vlivem toho, že jsem před 14 dny jedla výborné, nikdy jsem je nedělala a recept v nedohledu - bylo to na svatbě, pekla je nějaká nepřítomná známá z druhé strany rodiny). Máte nějaký fakt fungující recept? A jaké jsou z listového těsta?
|
babi_ |
|
(31.10.2022 21:21:24) Ježiš nejdřív zobání k televizi, a teď kremrole!
Kdybych já chtěla upéct na sobotní oslavu výborné minikremrole, nechám to na profesionálech.
|
|
Stáňa * |
|
(31.10.2022 21:30:22) Rozdíl mezi normálními kremrolemi a minikremrolemi je asi jen ve velikosti, ne?
Normální jsem párkrát dělala z kupovaného listového těsta, natočila na trubičky, upekla a naplnila sněhem vařeným v páře.
|
Kaipa |
|
(31.10.2022 21:42:32) Jasně, na velikosti (ne)záleží. Takže listové těsto ok?
|
foxina |
|
(31.10.2022 21:46:12) ano, listové těsto je ok!
|
|
P.T. Cruiser |
|
(1.11.2022 9:41:18) Kremrole se nepečou z listového těsta, ale z těsta se smetanou, někdo peče i z těsta s bílým vínem, je hodně důležité to těsto nechat aspoň přes noc v chladu, aby se s ním dobře pracovalo a při pečení se vyfouklo. Listové těsto se zdá být snadná náhražka, ale většinou to z něj dopadne špatně.
|
|
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(31.10.2022 21:53:11) No z listového těsta můžeš upéct kremrole, ale nebudou to výborné kremrole Minikremrole bych z něj nepekla už vůbec, pokud teda nejsi hodně šikovná - jak to zní snadně, tak je to oser mají tendence se nafukovat, dělit, rozlepovat spoje a rády vznikají spirály místo kremrolí... Maminka dělávala z nějakého těsta ze smetany, byly skvělé, ale recept bohužel nemám...
|
|
kysnutá knedla |
|
(31.10.2022 21:55:40) OT, viem, že je to populárny dezert, ale ja som ho ešte nikdy neochutnala Fakt je to tak úžasné? Náplň či to cesto, či oboje dohromady?
|
babi_ |
|
(31.10.2022 21:58:18) Knedli, samozřejmě obojí dohromady. Asi jako chleba s máslem - každé zvlášť se dá, ale dohromady je to úplně jiný level. Ochutnej raději nějakou mini, protože u větších je ta harmonie chutí narušená tím, co čeho jak zvládneš ukousnout, a navíc se fakt blbě jedí - rozpadají se.
|
kysnutá knedla |
|
(31.10.2022 22:00:52) babi, ako dieťa som to nechcela ochutnať práve kvoli tomu rozpadávaniu a myslím, že pri tom asi i ostanem. Veď nemusím poznať všetko však (ešte by mi, nedajbože zachutili a už tak mám dosť svojich sladkých návykov)
|
Fern |
|
(1.11.2022 10:28:23) U kremroli mi taky trochu vadi,že to při jídle hrozně drobi,rakvicky jsou proti tomu úplně v pohodě. Ale kremrole výhradně plněné krémem,nikoli sněhem,ten všeobecně v zakuscich proklinam a nenavidim.
Ale nenapadlo by mě řešit pečení a vaření všeho co mám ráda. Na oblíbených zakzscich miluji i to, že si je můžu koupit a necrcat se s tim.Co pak s takovým množstvím zas; a pro návštěvu tedy jedině profi zakusky anebo se to musí perfektně umět a zvládat.
|
Kaipa |
|
(2.11.2022 8:19:11) No jo, Fern, jenže tohle byly bezkonkurenčně nejlepší kremrole, které jsem kdy jedla, kam se hrabou ty profi (a nepiš mi, že asi nakupuju v nějakých šuntových cukrárnách levné zboží, to není pravda). Jenže holt nemám ten nej recept.
|
|
|
|
|
Rodinová |
|
(31.10.2022 21:58:31) Knedlicku, je to pekne hnusny Kremrole zrovna tak jako rakvicky mi nechutnaji vubec.
|
babi_ |
|
(31.10.2022 22:00:09) Tak to sorry, Rodinová, na rakvičky mi nesahej! Kremrole jsem ochotná pustit...
|
Rodinová |
|
(31.10.2022 22:01:46) Na rakvicky ti klidne sahnu Nechapu, co na nich kdo vidi, suchy testo, co se rozpadne, nema chut a blbe se s tim zachazi
|
kysnutá knedla |
|
(31.10.2022 22:04:17) suchy testo, co se rozpadne, nema chut a blbe se s tim zachazí
Presná definicia
|
babi_ |
|
(31.10.2022 22:06:52) Tak teď jsem se urazila, na Rodinovou i Knedli, a odcházím!!! (spát )
|
kysnutá knedla |
|
(31.10.2022 22:09:21) babi Neboj, střetneme sa zas v inej diskuzii a tam si budeme notovať. Teraz to neklaplo no Ale máme sa rady i tak, však
|
babi_ |
|
(2.11.2022 11:28:53) Jasně, Knedli
|
|
|
Rodinová |
|
(31.10.2022 22:09:35) Dobrooou
|
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(31.10.2022 22:12:08) Jé, holky, to jste nejedly ty správný kremrole a rakvičky Správná rakvička, když ji dáš do pusy, tak se rozpustí a nechá ti na jazyku sladkou slast a doplněná šlehačkou (neslazenou), to je teprve dobrota U kremrolí mi moc nechutná ten krém z bílků, ale maminka je plnila krémem ze žloutků a rumu a churnal trochu jako vaječný koňak a to těsto vůbec nebyli suché a drobivé (to dělá právě to listové)
|
Rodinová |
|
(31.10.2022 22:14:09) No dobre Rose, ale kremrole z vlacneho testa s naplni co neni z bilku nejspis neni kremrole… Ale tu bych mozna vzala na milost
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(31.10.2022 22:16:46) No za krém bych teda nebojovala, ale koukala jsem teď na recepty a mám pocit, že to těsto opravdu má být ze smetany, třeba dita p. má recept, který by asi odpovídal tomu maminčinu...
|
Rodinová |
|
(31.10.2022 22:19:46) Moje maminka dela ze smetany jakesi neplnene vanocni cukrovi a to mi chutna moc a umela bych si ho predstavit jako kremrolove testo.
|
|
|
|
Stáňa * |
|
(31.10.2022 22:14:34) Rose, krásný popis rakviček. Musí být křupavá, ne zvlhla nebo nedopecena.
Sníh v trubičkach musí být nadýchal, nesmí v ním být cítit krystalky cukru a nesmi být lepivý.
|
|
|
|
Stáňa * |
|
(31.10.2022 22:09:06) Mně chutnají jak kremrole, tak rakvicky. Moje teta dělala výborně rakvicky z ořechového těsta. Plnila je cokoladovym pudinkem a stříkala šlehačkou.
Za to vůbec nemusím věnecky. Samý krém a občas ho mají i v cukrarnach sražený. Muj nej zákusek jsou konakove špičky, ale ne všude maji dobré. A pak indiáni. Ovšem opravdu s čokoládovou polevou, žádnou nahrazkou. Klasické zákusky ale doma vůbec nedělám. Jen to vánoční.
A jsme už zase někde jinde než je zadání 😅
|
Rodinová |
|
(31.10.2022 22:11:32) Popularitu indianku taky nechapu
|
|
|
Stáňa * |
|
(31.10.2022 22:10:08) I samotné jsou výborné a ne že ne 😃
|
|
|
|
kysnutá knedla |
|
(31.10.2022 22:03:25) Rodinová Rakvičky som ochutnala raz a odvtedy nie. Z klasických zákuskov z detstva by som si dala snáď len venček a dobrý veterník. A možno aj iné, keby som to všetko videla vystavené za sklom, teraz mi ale fakt nič nenapadá.
|
Rodinová |
|
(31.10.2022 22:09:11) Snad jako dodatek na obranu zakusku, nejsem a nikdy jsem nebyla fanousek dortu, tak asi nejsem objektivni
Jo, chutna mi spicka, kdyz je dobra a bez toho piskotu dole, ten nejim.
|
|
|
|
Ráchel, 3 děti |
|
(1.11.2022 18:37:07) zažila jsem docela hnusný kremrole a pak takový, který se rozplývají na jazyku. obecně nemám ráda obří variantu, spíš právě malé
|
|
|
Škrpál |
|
(31.10.2022 22:03:05) to je ještě dovoleno péct, myslím kvůli zavádějícímu názvu KREMroLe a v této těžké době
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(1.11.2022 7:57:18) Jo, ale musíš k tomu udělat rakvičku a věneček.
|
|
|
apo-lena |
|
(1.11.2022 8:07:30) S receptem neporadím, ale po přečtení diskuze tu vzpomínám na úžasnou cukrárnu, kde dělali kremrole plněné šlehačkou.
|
|
Cimbur |
|
(1.11.2022 8:08:15) Myslela jsem, že jde o další rozvinutí tématu ruské informační války. 😀
|
Muumi |
|
(1.11.2022 8:27:28) Jsem ráda, že tu nejsem jediná, co za každým názvem diskuze vidí něco jiného:) K věci - nechala bych upéct, je to patlání a voser... Navíc pokud nemáš ty "formičky" - no prostě ty trubky, na které se to namotá, tak bys je asi ještě musela pořídit? Nebo to jde nějak jinak?
|
|
|
Len |
|
(1.11.2022 8:36:18) Pekla jsem je podle Pece cele Cesko, byly v prvni serii, povedly se skvele. Je to jeden z mych nejoblibenejsich zakusku, musim zase upect.
|
|
Pole levandulové |
|
(1.11.2022 16:15:39) Nedělám z listového těsta, osvědčil se mi recept od Dity P., s těstem se dobře pracuje: https://www.ditap.cz/recepty/2-serie/snidane-v-trave/kremrole
|
Sugar+3 |
|
(1.11.2022 19:17:28) Ja delam podle podobneho receptu, ale na davam 250ml slehacky a nedavam ocet. A mene cukru do naplne - na 1 bilek 50g cukru. A urcite nezapomenout pred pecenim potrit rozslehanym vejcem, drzi ty pruhy pohromade.
|
Beat |
|
(1.11.2022 19:30:09) Len, to jsem rada, ze to píšeš. Chci je udělat už dlouho, trubičky mám kovové i skleněné. Dostala jsem darem. Takže teď už mám i recept. Chuť taky, takže je tento týden dam!!
|
holkamodroočka |
|
(2.11.2022 19:29:48) Skleněné? To zní zajímavě 🙂 jak se s nimi pracuje?
|
|
|
|
|
zerat |
|
(2.11.2022 9:26:32) Já dělávám kremrole z těsta ze zakysané smetany - jsou vynikající. A dělávám je menší než jsou běžně, protože ty velké by přes Vánoce nikdo nechtěl jíst. Preferujeme menší cukroví
|
Beat |
|
(2.11.2022 10:57:16) Zerat, napsala bys , prosím recept? Ověřené je nej!
|
zerat |
|
(2.11.2022 12:07:44) Beat, zkusím nezapomenout a napsat recept večer ;-)
|
|
zerat |
|
(4.11.2022 17:19:38) Beat, není už pozdě? Promiň, řešila jsem nějaké zdr. komplikace a na toto jsem si vůbec nevzpomněla. 370g hladké mouky 280g másla 1x zakysaná smetana 200ml = z tohoto všeho vypracovat těsto a nechat odležet v lednici. Nechávám aspoň 1/2 hodiny až jeden den. Namotávat na formičky a potřít vejcem. Peču na 180°C do zlatova a ještě horké stáhnout z formiček.
|
Senedra |
|
(6.11.2022 10:02:30) Zerat, trubičky potíráš nějakým tukem?
|
zerat |
|
(7.11.2022 18:54:06) Myslíš ty formičky? Ne, ono je to těsto tučné, takže to nikdy nebylo potřeba. U mě vždycky stačilo s tím upečeným "těstem" lehce pootočit nebo formičkou ťuknout o kuch. linku a hezky šlo stáhnout dolů.
|
Senedra |
|
(7.11.2022 19:39:41) zerat, a z kolika bílků děláš náplň? Nebo děláš nějaký krém?
|
zerat |
|
(7.11.2022 20:41:01) 4-5 bílků. 4 bílky = 150 ml. Na jeden bílek 70g moučkového cukru. Nejdřív ušlehat hodně vychlazené bílky na hodně tuho a přišlehávat cukr. Až je zašlehaný cukr dáme nad hrnec s vroucí vodou (mísa se sněhem není ve vodě) a šleháme dokud sníh nedělá špičky po vytažení vidliček. Pak to dáme stranou a šleháme ještě cca minutu a plníme kremrole.
|
zerat |
|
(7.11.2022 20:41:21) Většinou mi zbude ještě na pár pusinek.
|
Senedra |
|
(7.11.2022 20:42:45) Díky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|