neznámá |
|
(6.12.2022 11:20:22) Mě takové spotřebiče baví chvilku a pak se na ně práší. Říkame jim souhrnně -ače, mám snad všechny ače a na všechny se práší.
Z toho, co používám, tak denně robota, ale dokud jsem měla obyč Bosh, tak mě akorát štval, nic nezvládnul. Chce si to fakt připlatit a koupit kvalitního. Občas vytáhnu remosku, to když mám plnou troubu. Miluji rýžovar. Friťák asi dvakrát do roka. A hodně se používá kontaktní gril, jak velký na terase, tak menší v kuchyni.
|
Monika |
|
(6.12.2022 12:23:50) Neznámá, tolik lidí tu chválilo rýžovar, až jsem neodolala a koupila ho, kvůli manželovi, který pořád řešil, jestli je rýže uvařená dobře nebo moc (má raději tvrdší, nesnáší lepivou, kupuju paraboild, ale stejně byly "potíže"). Koupila jsem dražší, s dobrými recenzemi, ovšem evidentně jsem měla špatnou představu o tom, co umí. Já jsem ani v hrnci rýži nikdy nespálila (to uznávám, že tomu zabrání), stačí nastavit "minutku". Funkci udržování teploty po uvaření (která se teoreticky jeví jako fajn) jsem musela přestat používat, protože rýže se tím u stěn opéká a připéká a navíc tedy dále měkne a slepuje se. A pokud dám tolik vody v poměru k rýži, kolik předpokládá ten hrnec, je prostě rozvařená. Takže musím úplně stejně jako v normálním hrci přemýšlet, kolik tedy vody dát a samozřejmě používat stále stejnou rýži, protože různá rýže měkne různě ... Já si nějak představovala, že ten rýžovar pozná, když je rýže "akorát" (a že jde nastavit, jestli ji chceš tvrdší nebo rozvařenou)... Co Tebe na rýžovaru uchvacuje?
|
77kraska |
|
(6.12.2022 12:28:46) Moniko, muj ryzovar ma navod, kde se pise, kolik mam dat odmerek ryze a kolik odmerek vody....a funguje mi to na kazdou ryzi....ale nejsem moc narocna
|
|
TaJ |
|
(6.12.2022 12:48:39) Moniko, já taky nemám ráda lepivou rýži, máme rádi sypkou, taky spíš tvrdší. A přijde mi prostě nejjednodušší hrábnout lžičkou do hrnce a rýži ochutnat. Děláme to stejně i s těstovinami, bramborami...stejně u toho vaříme to, k čemu ta příloha bude, tak prostě vždycky vytáhneme těstovinu, rýži, nebo kousek brambory a ochutnáme, jestli už...
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(6.12.2022 12:52:05) U toho rýžovaru právě být nemusíš.
|
TaJ |
|
(6.12.2022 12:55:48) Inko, to chápu, ale my když vaříme jídlo, tak vaříme hlavní jídlo a přílohu zároveň, aby to bylo hotové současně, takže stejně u toho sporáku, nebo linky stojím a dělám něco jiného. Tak zároveň dohlídnu i na tu přílohu. Nikdy asi nevaříme jen třeba rýži a jinak zrovna nic dalšího.
|
Yuki 00,03,07 |
|
(6.12.2022 16:05:53) já k obědu taky vařím přílohy zároveň, ale snažím se mít pro mužstvo vždycky maso v mrazáku a ty přílohy si musí udělat sami, rýžovar už se naučili používat, já teda umím rýži i v normálních nádobách na vařiči, ale pro chlapy je to jistější, navíc nevadí, když na to zapomenou, ono se to vypne samo, udrží teplotu beze škod, takže pro ně ideální
|
TaJ |
|
(6.12.2022 16:17:44) Yuki, jo, tak když občas vytáhneme nějakou pohotovostní krabičku z mrazáku, tak taky vaříme vlastně přílohu samotnou, jenže stejně zároveň vlastně ohříváme, to co vytáhneme z mrazáku k tomu, takže stejně v té kuchyni jsme
|
|
|
|
|
Fern |
|
(6.12.2022 14:11:46) Tohle "hrabani" nenavidim
S ryzi nemám nikdy problém,mám taky nejradši tu perboiled nastavím na minutkách 20 min a vždy ok. Totéž i s těstovinami,bramborami. A jelikož mám el.sklokeramiku,tak ryzi stačí přivést k varu a pak uz zcela vypnout a dal už "se vari" zdarma.
Nikdy se mi nepodařilo ryzi pripalit,vždy je sypka; ryzovary mě tedy nikdy neoslovily,jsou to porad jen hrnce a záleží furt na člověku,jak s tím pracuje.
|
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(6.12.2022 12:55:18) Dávám množství rýže a vody podle těch odměrek, co k tomu byly. Rýže je z toho normální, přijde mi stejná jako z hrnce. Manžel to oceňuje, předtím rýži nevařil. To zahřívání nepoužívám, nejlepší na tom je že voda neuteče na sporák.
|
|
Len |
|
(6.12.2022 12:57:40) Ja mam spoustu pristroju, miluju je, od multifunkcniho hrnce po horkovzdusnou fritezu a mikrovlnku s mnoha funkcemi. Ryzovar je muj novy objev. Povazovala jsem ho za zbytecnost, ryzi normalne uvarit umim. Ovsem ryzovar predcil me ocekavani. Mam Tsuki od YumAsia, ma hlineny vnitrek a vari pomoci fuzzy logic, japonsky zpusob pripravy ryze. Naprosto uzasny, delam v nem cela jidla, ryze nikdy neni pripalena (mimo funkci clay pot, coz je prave ryze vespod krupava podle tradicnich receptu), naprosto bez prace a jakehokoliv hlidani, vzdy perfektni a tak dobra, ze ji normalne jim samotnou.
|
TaJ |
|
(6.12.2022 13:03:18) Len, vidíš, to jsi mi připomněla, mikrovlnku vlastně taky máme. Ale jen úplně obyčejnou, bez dalších funkcí, používáme ji spíš na jednoduché ohřátí něčeho, co se špatně ohřívá na sporáku.
|
|
|
neznámá |
|
(6.12.2022 13:25:25) Rýžovar mám Tefal a je fajn. Využívám ho hodně, ale já neuměla uvařit rýži, vařila jsem "pytlíkovou". Mě se nic nerozvařuje, ani nepřipéká. Akorát když hodně dlouho běží ohřev, tak je rýže ze spodu taková křupavější a jo, asi je i po stranách oschlejší. ALe to na ní musím zapomenout a nechat ji hřát od oběda k večeři. Já jsem z rýžovaru nadšená, někdy do čerstvě uvařené rýže zamíchám kousek másla.
|
Monika |
|
(6.12.2022 13:30:53) No, takže vidím, že můj "problém s rýžovarem" spočívá asi v tom, že umím uvařit ryží lepší než on (akorát nebyla vždy zrovna podle manželova vkusu) . Já tedy vlastně asi dělám rýži spíš dušenou a to ještě na másle s cibulkou a kořením (tak jsem se to naučila od mamky) než vařenou v hrnci se spoustou vody.
|
Len |
|
(6.12.2022 13:46:32) V ryzovaru se take da delat ryze s maslem a korenim, delam pravidelne pilau ryzi, coz je ryze na cibulce s turmerikem, rimskym kminem, bobkovym listem, skorici, hrebickem... Ja si puvodne koupila ryzovar pro sebe, ze si budu delat ryzi misto treba brambor a jejich ruznych uprav, ty totiz nemam rada a manzel zase nema rad ryzi. Dopadlo to tak, ze ted ji ryzi i on A ja se zbavila nutnosti mit neustale v pohotovosti brambory a pitta chleb.
|
Termix |
|
(7.12.2022 0:06:17) Len, mám to jako ty. Miluju rýži a bez brambor se klidně obejdu. Jednou za rok sním trochu bramborového salátu a jednou za rok kaši. Ale rýže je top. Jak tě tak čtu, kdybys dělala lekci používání spotřebičů online, hlásím se. Mám teď nějakou novou super top kombi mikrovlnku a naprosto dokonalou troubu s párou, ale nějak zatím vůbec neumím využít ten potenciál té mikrovlnky. Vlastně ještě ani neumím využít potenciál mého Cooking Chefa od Kenwoodu.
|
Len |
|
(7.12.2022 13:03:45) Termixi, s nekterymi spotrebici mam take problem s vyuzitim potencialu. Zrovna ten cooking chef me take napada, budu se mu muset vic venovat. Parni troubu mam v ramci mikrovlnky a to ti radim, abys to prostudovala, protoze je to skvela funkce, peceni sladkeho i chleba to vylepsuje hodne, delam tak i ryby a chystam se na vic vyuziti, je to rychle, usporne a dobre.
|
|
|
|
holkamodroočka |
|
(6.12.2022 22:52:16) Moniko, taky dělám dušenou rýží na cibulce podle mamky.Když chci přílohu k "číně", tak ji taky dusím, ale bez cibulky. rýže vařená ve vodě nám nechutná. Ale každý rodina má jiné zvymy.
|
|
|
|
|
TaJ |
|
(6.12.2022 12:54:29) Neznámá, já z tohohle důvodu už několik let váhám nad domácí pekárnou. Obávám se, že by nás to taky bavilo jen chvíli a pak by to tu zabíralo místo, které vlastně na lince ani nemám (jedině těsně vedle lednice a to asi není úplně ideál). Ze spotřebičů v kuchyni používáme vlastně jenom varnou konvici, toustovač a tyčový mixér. Jinak vaříme klasicky v hrncích a pánvích, peču v troubě. Mlýnky na maso a na strouhanku máme ruční, ty vytahujeme jednou za čas, na to nepotřebuju elektrický spotřebič.
|
Vranice |
|
(6.12.2022 13:33:06) TaJ, domácí pekárna je podle mě spotřebič za zenitem, pokud si nepotrpíte na kynutá těsta každý den. Nám nevyhovovala příliš tlustá kůrka chleba upečeného v pekárně. Po upečení byla fajn křupavá, jen se hodně drobila. Další dny už nic moc.
Když chceš udělat dobrý domácí chléb nejjednodušším způsobem, zkus podle receptu chleba bez hnětení (třeba od pana Cuketky).
Kdo dělá často kynuté knedlíky a buchty, místo pekárny má na lince robot s dobrým hnětačem.
Výhoda pekárny je akorát při použití hotové chlebové směsi, nasypeš, přidáš vodu a za 3 hodiny máš voňavý chléb doma. V létě udělá pekárna marmeládu z ovoce bez toho, aby to musel člověk hlídat, podobně uvaří rýžovou nebo ovesnou kaši. Je dobré zvážit, jak často tyhle funkce využijete.
|
Len |
|
(6.12.2022 13:48:49) Zrovna vytahuju pekarnu na panettone. Udela lepsi testo nez muj velmi kvalitni robot, mnohem mene casto se stava, ze se testo rozpadne, panettone testo na to trpi. Delam v ni i jina kynuta testa a v nouzi upecu chleba, ktery jinak delam rucne a pecu v remosce.
|
Vranice |
|
(6.12.2022 14:08:01) Len, díky za sdílení zkušenosti s panettone, myslím, že tady si lidi spíš koupí hotové, než by kvůli tomu pořizovali pekárnu .
Tak ať se ti povede .
|
|
neznámá |
|
(6.12.2022 14:26:25) Len a otáčíš panettone hlavou dolu? Já ho peču každoročně na Vánoce a Velikonoce z LM, vždy si říkám, že nebudu otáčet, vždy namachrovaně otočím a pak sbírám roztrhané panettone ze země a hážu ho slepicím.
|
Len |
|
(6.12.2022 16:28:19) Neznama, panettone otacim hlavou dolu vzdycky a jen jednou se mi stalo, ze to spadlo a to prave, kdyz to testo nebylo tak spravne zadelane, jak by melo. Zadelane musi byt tak, ze se tahne do hodne hodne tenkeho okna, uplne prusvitneho. No a robot to nekdy uplne rozlozi, proste premicha, michanim tim hakem roste teplota a to je problem. To se mi s pekarnou stane spis vyjimecne. O Velikonocich pecu holubici, testo podobne, problemy podobne, ale tu vetsinou nevesim, je nizsi a kvuli tvaru se vesi blbe.
|
|
|
Saamajna |
|
(6.12.2022 18:15:46) Len, Mela bys prosim dobrej rezept na panettone? Vanocka z Thermomixu je vyborna ale letos uz byla dvakrat... 😄
PS: Na hneteni mame ted od firmy MANZ Lea 5 2G. Neco fantastickyho. (Na osobni doporuceni od Dietmar Kappl; manzel dlouho pekl chleba podle jeho thermomixovy kucharky az zatouzil pect "poradne" a pozadal Dietmar o radu. ) - to kdyby jsi chtela rozsirit tvuj kuchynsky "vozovy park".
|
Len |
|
(6.12.2022 18:40:12) Saam, mam problem. Predelali jsme obyvak, komplet. A nekam se mi tim ztratila ma rucne psana kucharka, zjistila jsem to dnes, kdyz jsem sla ten recept na panettone hledat. Mela jsem ho prelozeny z italskeho receptu take rucne psaneho, takze neni moc nahraditelny. Nejhorsi je, ze skoro vsechny recepty tam jsou rodinne, takze nemuzu momentalne upect ani poradnou vanocku nebo zadelat na pernicky Zitra ho musim najit, pak ho sem snad napisu. Nicmene recept od Maskrtnica je skvely, delala jsem nekolikrat, lze i s kvasnicemi, LM byt nemusi. No a v italske thermomixi kucharce je super recept na holubici (Colomba, ta, co ma nejlepsi hodnoceni). Je to velmi podobne testo, jine je hlavne koreni, do panettone je specialni esencialni olej.
Vozovy park uz rozsirovat nemuzu, nevejde se mi uz nic Potrebuju tak o 20m ctverecnych vetsi kuchyni
|
Len |
|
(6.12.2022 18:41:15) Jo a u te colomby (jako i u panettone) je treba pocitat s mnohonasobne delsim kynutim nez je uvadene. A kynu to samozrejme v kynarne.
|
Saamajna |
|
(6.12.2022 23:44:15) Tyjo, to je komplikovany... No zkusim to ale pockam na tvuj recept. Drzim nam palce, at tu svou sbirku pokladu najdes!
|
Len |
|
(7.12.2022 13:07:50) Saam, zatim jsem sesit nenasla, uz si tu skoro rvu vlasy. Ale bezva recept je bud od Maskrtnice na kvaskove testo a nebo vyzkousene a super testo s kvasnicemi je tohle https://www.bakerybits.co.uk/bakers-blog/traditional-panettone-made-with-commercial-yeast Pouzivam cerstve drozdi, tak 3-7g. Suseneho se dava mene. Ja takhle teda delam vse kynute, pokud nedelam z kvasku, protoze nemam rada chut drozdi. Ted jsem takhle udelala vanocku podle Apetitu, zdalo se mi to nejpodobnejsi tomu nasemu receptu, uz krasne kyne v pekarne.
|
77kraska |
|
(7.12.2022 16:21:02) Len, to bych se asi zblaznila, kdybych ten sesit nemohla najit
nevyhodil ho nekdo omylem? lepsi hledat hned nez cekat, az vyplave
|
|
|
|
|
neznámá |
|
(6.12.2022 18:46:20) Jo, zrovna jsem chtěla napsat, že dělám dle MAškrtnice a dost dobré, teda ty které neskončí na podlaze.
Letos asi zkusím použít pekárnu, někde ji tu mám a kváskové těsto by měla umět. Stejně si už dlouho říkám, že vezmu pekárnu na milost na obyčejné chleby z droždí, když fakt nemám sílu řešit různé vychytávky a je potřeba nějaké pečivo.
|
|
|
|
|
L+ 2m |
|
(6.12.2022 18:22:37) Já používám pekárnu víc na míchání, hnětení, kynutí, než na samotné pečení. Nikdy se mi nepovedla vánočka, až s pekárnou. To samé knedlík. Mládež v ni vaří rýží, momentálně nám pekarna vaří jakýsi chia jogurt. Nemyslím, že je za zenitem. Dokonce zvažuji, že si ji pořídím i na chalupu. Nebaví mě ji pořád převážet sem a tam.
|
|
|
Fern |
|
(6.12.2022 14:22:15) TaJ, vím,že to nepíšeš zde poprvé,ale vždy při tvem vyctu vybavení vaší kuchyně mi to nedá a připomene mi to "vybavenou" kuchyň moji téměř 80lete máti,dnes už nebozky.
Prostě,jakmile si clovek zvykne na určitou úroveň vybavení el.pomocniky, tak u ní jsem si připadala v kuchyni jak Robin crusoe a vůbec mě tam nebavilo byt nějak aktivní a chtít přidat tzv.ruku k dilu - pracně cosi ohřívat v kastrulku, pak tu hrůzu se snažit rucne umýt, brrrr,radsi nevzpominat a o to víc nepochopím stejný přístup mnohem mladších ženských,třeba jako jsi ty a nepochybuju o tom,že vás takových je určitě mnohem víc.
|
TaJ |
|
(6.12.2022 16:09:53) Fren, no jo, když my nemáme rádi víc elektrických krámů, než vyloženě potřebujeme. Na ručním mlýnku mám rohlíky na strouhanku umleté za pár minut, proč bych kvůli tomu měla pořizovat něco elektrického? Myčka mi taky nechybí, nádobí špinavé nemáme...a co je na ohřívání třeba omáčky v kastrůlku tak složitého? Dáš na plotnu, občas zamícháš, naliješ na talíře...v mikrovlnce je to totéž, taky to musíš do něčeho dát... Mě to vaření potom už ani moc nebaví, když se to všechno jen strká do různých elektrických vymožeností, které to udělají za tebe, třeba těsta vyloženě ráda míchám ručně, u kynutého to beru jako obřad...
|
77kraska |
|
(6.12.2022 17:05:46) TaJ, ja dokonce strouham strouhanku na struhadle ručně
mne na vsech tech pristrojich nejvic vadi jejich myti, vyndavani a ukladani - a taky narocnost na prostor...v cinzaku je nase kuchyn mala nudle, tam se s nejakymi pristroji nepocitalo, jen s hrnci a taliri a sporakem...jak vyndam na linku ryzovar, tak je linka napul plna, to same remoska, to same gril
na moje jednoduche vareni staci jednoduche nacini a pristroje
|
|
Fern |
|
(6.12.2022 22:11:07) No tak právě v mikrovlnce už ohrivam přímo na taliri,ze kterého I jim,takže ušetřené zdlouhave ohřívání v kastrulku kde to musíš míchat a o násl.umyvani kastrulku ruce už se ani radši nezmiňuju.
Strouhankou trebas dělám v el.sekacku,je to v mžiku,kdepak minuty!
Kdysi jsrm si ho koupila právě v celé soupravě,kde je miska se sekačkem +el.rucni mixér+vyšší nadoba+metlicka na třeba bílky či šlehačku v té vyssi nadobe.
|
Rodinová |
|
(6.12.2022 22:20:21) Mikrovlnka je fajn, ale jen na ohrati neceho, treba jidla typu zapecene cokoliv. Omacky a polevky treba se ohrivaji pekne blbe, protoze nerovnomerne. A komplet jidlo typu svickova tam rozumne ohrat nejde.
|
Fern |
|
(6.12.2022 23:08:02) No coment
|
Rodinová |
|
(7.12.2022 10:28:41) Nevim, proc omdlivas Fren, mikrovlnka ma proste svoje limity a zrovna bez ni bych se dokazala obejit snadno.
|
Fern |
|
(7.12.2022 10:42:19) Tak podle tebe mikrovlnka jo? Vtip roku! Velmi špatný vtip! Začni radši u sebe!
|
|
77kraska |
|
(7.12.2022 11:05:00) Rodinova, ja ted pul roku ziju bez mikrovlnky, protoze se mi rozbila, odvezla jsem ji do sberneho dvora a novou zatim vybiram
a taky v mezidobi nijak netrpim....co je nutne ohrat, ohreju postaru v kastrulku...ale asi to je moje chyba, ze jsem jeste nepochopila kouzlo modernich MW, ja tamtu mela 15 let a neumela skoro nic
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(7.12.2022 11:12:30) osobně bych se bez mikrovlnky asi taky obešla, ačkoliv uznávám, že třeba brkaši ohřeje lépe než sporák, ale zbytek rodiny si v ní ohřívá jídlo často... vyhovuje mi, že ji nemůžou zapomenout vypnout (na rozdíl od trouby, plotýnky), ohřívají si většinou jídlo v obědové krabičce, kam jim ho nandám předem (mají si ji nosit do školy, ale dost často jedí až doma)... jo a chyběla by mi na vaření vajec - volské oko, vejce naměkko i natvrdo, omeleta nebo i zamíchané vajíčko se sýrem, bylinkami nebo něčím - tam se mi pro jednoho opravdu nevyplatí zapínat sporák... a na snídaňové muffiny ala mc donalds je to k nezaplacení
|
Rodinová |
|
(7.12.2022 11:32:57) Jo, ja nerikam, ze je mikrovlnka k nicemu, jen pisu, ze ma sve limity, taky ji mam a na neco je dobra, no dobra, mozna efektivnejsi. Porci fleku ohreje rychleji nez trouba, treba. Taky se daji opect na panvicce nebo strcit do toustovace, splacnout a opect z obou stran
Ale ja ji moc nemusim a pouzivam ji malo.
|
vlad. |
|
(7.12.2022 11:39:08) Nektera jidla ohrivana v mikrovlnce mi nechutnaji. U nas slouzi hlavne k vyrobe popcornu
|
|
|
Fern |
|
(7.12.2022 12:13:37) Rose,máš recept na ty muFiny v MT? A v čem to děláš?
Mám asi blbou otázku- jak děláš v MT vejce na mekko?
Já mám 2 nádobky do MT,kam do každé plcnes po 1 vejci a za cca 1,5 min je máš natvrdo,ale kolikrát se mi stane,že mi to bouchne a ohodi MT a to pak zurim moc ,přitom vejce propichuju před přípravou a výkon dávám max 500w,někdy i snižuju na 350w
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(7.12.2022 12:38:17) fern muffiny nejsou muffiny, to se omlouvám za možné zmatení - v mc donalds nabízejí ráno snídaňový muffin - takové ty housky, v nich vejce, slanina, šunka, sýr... a ty housky se prodávají už i běžně v obchodech a do nich dělám ta vejce, takže mikrovlnka je na ta vejce (slaninu udělám na plechu v troubě, sýr se rozteče na horkém vejci sám a na grilu opeču řeznou stranu housek - výhoda je v tom, že se všechno dělá naráz a "samo"... jinak vejce dávám do silikonových formiček na muffiny, vypláchnu je studenou vodou, klepnu vejce, propíchám žloutek a strčím do mikrovlnky na nízký výkon, formičky dávám do hrnce na ohřívání na páře, takže jsou přiklopené (bez vody, takže bez páry, ale asi by to urychlilo, kdybych ji tam dala) - výjimečně některé to vejce taky buchne, ale v tom hrnci to nevadí... a zapínám na 1 minutu, pak chvilinku nechám a na druhou minutu (to jsou naměkko) a pak na 30 sekund - to je teda čas na 6 vajec, když jich dělám méně, tak ubírám čas... (a záleží na výkonu mikrovlnky, chce to vychytat)
|
Fern |
|
(7.12.2022 13:00:45) Aha,dik
|
|
|
|
Buřt |
|
(7.12.2022 12:30:03) Rose, poděl se, jak děláš ta vajíčka v mikrovlnce ? A jak snidanove muffiny ?
|
|
|
Fern |
|
(7.12.2022 12:07:56) Já tu co mám teď,ve své hl.domacosti,tak mám už 13 let - má krom toho zakladu paru,gril,crisp talir,takže lze péct maso,chef menu...
|
|
Len |
|
(7.12.2022 12:57:28) Ja mikrvlonku nemela vubec asi tri roky a jedine, co mi chybelo, bylo ohrati mleka do ranniho kafe. Ohrivam v hrnicku a pak do toho poustim kavu z kavovaru. Pred rokem jsem se rozhodla prejit z minitrouby s velkou spotrebou na minitroubu s malou spotrebou, je to zaroven i mikrovlnka, gril a parni trouba. Panasonic. Jsem moc spokojena, ac nevyuzivam zdaleka vsechny funkce. Parni trouba je bezva, hlavne na kynute sladke je to uzasne. Mikrovlnku pouzivam na to ranni kafe a pak na ohrivani hotovek nebo take away. Domaci jidlo vetsinou ohrivam v kastrolu na sporaku.
|
|
|
neznámá |
|
(7.12.2022 11:34:48) U nás mikrovlnka se teda mikrovlnka také téměř nepoužívá, vlastně jen na rozpuštění másla. A prohřátí těsta na tažený štrůdl. ALe nově miluji svoji novou troubu s možnost přidání páry, teda jenom Beko, oproti mé staré troubě celkem levné, tak jsem zvědavá, jak dlouho vydrží, ale zatím je skvělá.
|
|
|
|
|
TaJ |
|
(7.12.2022 1:01:04) Rodinová, tak já si v práci v mikrovlnce ohřívám skoro všechno, včetně polívek, omáček, i tu svíčkovou už jsem tam měla - zvlášť na talíři jsem si ohřála knedlíky a potom v misce omáčku a maso a pak ji nalila na talíř. Akorát ty polívky a omáčky se musejí promíchat, protože se právě někdy ohřívají nerovnoměrně. A ještě se mi dost často nerovnoměrně ohřívá třeba bramborová kaše. Doma v mikrovlnce moc neohříváme, lepší mi to chutná ohřáté klasicky na sporáku, ale v práci si dokážu ohřát kde co.
|
|
|
TaJ |
|
(7.12.2022 0:56:47) Fren, jenže v kastrůlku ohřívám třeba tři porce pro nás pro všechny, že...a pak to jen naliju na talíře. Zatímco v mikrovlnce bych to musela postupně na těch talířích ohřívat natřikrát...no a nebo to nechat v misce, ohřát najednou a pak rozlít na talíře, což vlastně vyjde pak už nastejno.
|
|
|
|
|
|