Sm. |
|
(18.6.2023 5:56:15) Dobré ráno. Nemáte, prosím, doporučení, na hezkou restauraci poblíž Rudolfina (možno popojet kousek metrem (malý - na promoční oslavu pro cca 10 lidí - tak, aby mi to nezruinovalo peněženku, najedl se bio vegetarián i masožrout? Nemusí být luxusní, stačí jen příjemné a hezké prostředí (pravděpodobě budeme s kočárkem - kojencem). Všem předem děkuji za typy.
|
Evelyn1968,2děti |
|
(18.6.2023 9:36:13) Vojanuv dvůr, zahrádka, dobré jídlo, kousek pěšky přes most. Ale od roku 2021 asi dost podražili, byli jsme tam po synově promoci, taky v červnu, seděli jsme na zahrádce, ale dnešni ceny nevím.
|
Marika Letní |
|
(18.6.2023 10:19:11) Vojanův dvůr byl dost drahý vždycky (ale třeba je to teď jinak, dlouho jsem tam nebyla).
Asi bych došla nebo dojela tramvají do Louvre, ale je to po schodech, tak s tím kočárkem asi ne.
Nebo Platýz, to je ještě o kousek dál na Národní směrem k Jungamannovi.
A tedy neodpustím si - promoce
|
|
|
Louisa Z. |
|
(18.6.2023 15:39:44) Restaurace Mincovna, na Staromáku, vedle Ministerstva pro místní rozvoj. Ceny lehce vyšší, ale skvělé jídlo, dobré pivo.
|
|
Zdeněk Vrba |
|
(24.6.2023 17:07:33) Cafe Imperial i Next Door mají polední menu za 220-270, ryba do 295 Kč. Pohlreich v nich schválně nechce Michelin Bib a výše (na to má Divinis). Dezerty jsou cca 130-170 a předkrmy taky podobně. Kvalita i servis na úrovni. A patří to ke vzdělání, tak to nepodceň. Moje děti (7+5) tam znají menu zpaměti včetně toho jak se co objednávám a jejich učitelka ze školky tam ještě ve svých 68 nebyla (no vlastně dostala od nás voucher a synek jí vysvětlil co a jak tam má kde). Pro představu svíčková z klasického jídelníčku je tam tak jedna z top 10 v ČR a každá restaurace ji dělá i servíruje jinak (cca 300 Kč). A nezapomenout si říci o omáčku navíc (je v ceně). Už jsme je naučili i dávat zavakuovaný studený koncentrát domů (mám jedno dítě alergika a potřebuju do toho smetanu bez laktozy a tu kupuji zásadně v Německu). V Imperiálu je samozřejmě TOP jídlo líčka s kaší, ale absolutně není problém měnit přílohu (brambory, mouku a rýži nejím, takže většinou salát nebo grilovaná zelenina) = taky jsem je to naučil. Dezerty jako TOP v Imperiálu je čokoládový fondán, ten umí snad nejlíp v ČR. Druhý top desert pro neznalé je čokoládová bomba, kde je v kouli zakomponovaná zmrzlina a při servisu se to polévá rozpuštěnou čokoládou - video mít ve střehu, trvá to pár sekund. Kluci mají oblíbený z chlaďáku Dort Imperial, občas dám laskonku (značně jiná, než normálně), poslední dobou mám oblíbené pečené švestky. Uznávám, že jsme tam štamgasti, kteří si sednou i když je restaurace plná, ale rezervačka se dá bez problémů zajistit (raději online) A pokud levněji, tak to polední menu je jistota. Jen bacha, často je v cca 13.45 už vyjezené...
|
*Kate* |
|
(24.6.2023 17:22:09) "taky jsem je to naučil"
|
|
|
|