| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Horkovzdušná fritéza

 Celkem 11 názorů.
 :-) zaregistrovaná 


Téma: Horkovzdušná fritéza 

(7.10.2023 20:01:22)
Milé dámy, prosím o zkušenosti a doporučení na horkovzdušnou fritézu. Není to další krám do kuchyně? Potřebujeme snížit příjem tuku, žel relativně často smažíme. Řízky, obalovaný chléb, různé karbanátky. Děkuji
 Jojona 


Re: Horkovzdušná fritéza 

(7.10.2023 20:24:46)
Karbenátky dělám, v troubě na plechu. Nedělám je v teda trojobalu. Smažené mi vadí. S žádnou fritézou zkušenost nemám, protože smažíme tak jednou za 2 měsíce.
https://www.apetitonline.cz/recept/karbanatky-z-trouby
 Bouřka 


Re: Horkovzdušná fritéza 

(7.10.2023 20:42:31)
Co jsem si všimla, tak fungují všechny, ona to zase žádná vysoká technologie není. Pak už si vybrat podle svých preferencí a potřeb, pro kolik lidí, co v tom chci připravovat. Jinak zrovna na klasická smažená jídla, typicky trojobal, to úplně není. Ono to s nějakými kejklemi teda nějak jde, ale výsledek je poněkud jiný. Je to prostě malá trouba.
Já mám záměrně menší šuplíkovou, mám to hlavně na malé věci, kvůli kterým bych nerozpalovala troubu. Ale pro 3 v tom uvařím (ale nejsme extra žravý).
 Yuki 00,03,07 


Re: Horkovzdušná fritéza 

(7.10.2023 20:45:34)
mám a je to super, obalovaný chleba jsem ještě nezkusila, ale řízky, květák, brambory, fakt dobrý
strouhanka bez tuku ale není dobrá, takže je potřeba ji třeba rukama naolejovat, určitě je to ale minimum tuku ve srovnání s normálním smažením
 :-) zaregistrovaná 


Re: Horkovzdušná fritéza 

(7.10.2023 20:48:42)
A jaký konkrétní výrobek?
 Yuki 00,03,07 


Re: Horkovzdušná fritéza 

(7.10.2023 21:02:30)
Tefal, prý největší, jakou dělají
 apo-lena 


Re: Horkovzdušná fritéza 

(8.10.2023 6:57:06)
Má ji bráška, dával mi ochutnat.
Dospěli jsme k názoru, že ji doma nechceme.
U nás většinou smaží muž, je v tom lepší. Řízky má nejraději smažené na pánvi.
Karbanátky a masové kuličky děláme obvykle v normální troubě. Hranolky taky.
Letos jsme si koupili multifunkční mikrovlnnou troubu. Řízky z ní jsou docela dobré, chutnaly i klukům.
 H2O 


Re: Horkovzdušná fritéza 

(8.10.2023 13:21:22)
Mám horkovzdušnou troubu catler hg 410 a dělám v ní skoro všechno, normální velkou troubu už ani nezapínám. Je nahřátá za minutu a tuku dávám minimum. Peču v ní maso, které předtím udělám skoro doměkka na sporáku, pak jen dám do trouby na kůrku, řízky, květák, sýr, zapečené pečivo se šunkou a sýrem, párky, slaninu, pečené brambory, hranolky, muffiny... Zapíná se u nás denně.
 :-) zaregistrovaná 


Re: Horkovzdušná fritéza 

(8.10.2023 17:25:36)
Takže jde jen o to naučit se v ní vařit. Děkuji za tipy.
 sally 


Re: Horkovzdušná fritéza 

(8.10.2023 17:31:27)
na doporučení Sugar tady z rodiny jsem koupila před dvěma lety - a od té doby běží u nás pořád. Řízky nám z ní teda nechutnají, přijdou nám vysušené - ale spoustu jiných věcí (typu hranolky) v ní děláme furt. Ale hlavně - předsmažujeme v ní maso - takové to do curry nebo do omáček, minutky atd....
Taky jsem se bála, že to bude další krám, co mi stojí na lince, ale fakt to hodně užijeme a fakt to sníží tučnost jídel.
 Peppa 


Re: Horkovzdušná fritéza 

(8.10.2023 18:16:51)
Není jednodušší a zdravější prostě přestat smažit? Já smažím řízky a rybu jednou za rok na vánoce, chleba ve vajíčku tak 4x do roka, toť vše..

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.