Saamajna |
|
(7.3.2024 11:51:51) Jak na to? Ted jsem doma objevila 1200g susenek, koupenych na vanoce, tak musi pryc. Cast pernikova (domecky z ikea), cast spekulatius.
Pred casem jsem pekla Käsekuchen bez testa od Angreste (byl vynikajici!) a manzel by ho rad znova, ale "na testu". To musi byt suchy a relativne tvrdy, bezne se predpece a pak zalije tim tvarohem. Neslo by to nejak zpatlat z tech susenek? Jsou nam na jen tak jezeni moc sladky...
|
tacka |
|
(7.3.2024 13:10:23) Já bych na plech nebo do nějaké té dortové formy naskládala jednu vrstvu sušenek, třeba na střídačku - když máte doma dva druhy sušenek. Předtím je trochu smočit v kávě nebo třeba ve šťávě z kompotu, aby spodek nebyl moc suchý. Pak vrstva tvarohu nebo kysané smetany nebo obojí smíchat. Ani bych tu tekutou směs nesladila, díky sušenkám to bude oslazené. případně rozložit i trochu ovoce (kdo má rád)- a takhle dál střídavě vrstvit se sušenkami. Poslední vrstva tekutá, aby sušenka natáhla vlhkost z obou stran. A nechat 24 hodin uležet v lednici.
|
|
Stáňa * |
|
(7.3.2024 13:22:18) Já tenhle typ sušenek používám místo piškotů do jablečného dortu. Vrstva sušenek, vrstva povařených jablek s pudinkem, vrstva sušenek atd.
Sušenky se zvhlčí těmi jablky než jablka zatuhnou. Jednoduché, jedlé. Sušenek spotřebuješ docela dost.
|
Saamajna |
|
(7.3.2024 14:29:45) Stano, To zkusim taky, na jablecnej kolac mam stejne uz dyl chut!
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(7.3.2024 14:41:33) jablečný dort miluju už od dětství, maminka mi ho dělávala k narozeninám jakožto můj nejoblíbenější dort a ostatní z rodiny se často cítili ošizeni, protože se vždycky těšili na krémovou klasiku (druhý nejoblíbenější jsem měla ze zakysané smetany, piškotů a mandarinkového kompotu ) ani u nás doma o něj nikdo moc nestojí, ale jak to píšeš o sušenkách místo piškotů, možná bych je na lotusky utáhla nakonec kořeněné lotusky a jablka, to zní víc než dobře
|
Beat |
|
(7.3.2024 14:45:12) Rose, z Lotusek máme radi tenhle. https://www.apetitonline.cz/recept/cheesecake-lotus
Už jsem ho dlouho nedělala, někdy zas musim.. hodně zkouším nové, k tomu naše evergreeny, peču toho hrozne moc.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(7.3.2024 14:51:47) beat, jj, koukala jsem na něj, když jsem hledala jaký to může být poměr přiznám, že cheesecake už moc nepeču, nějak jsem se zase vrátila spíš k těm nepečeným verzím jen z tvarohu, zakysanky, mascarpone a podobně... já jsem asi nešikovná na to pečení ve vodní lázni nebo nevím, ale nikdy nemám ten cheesecake tak krásně jemný jako z kaváren, což mě pak strašně štve vždycky je nakonec moc hrudkovitý nebo dusivý nebo moc mazlavý... předpokládám, že chyba bude ve mně, ne v receptu, protože jsem jich zkoušela spoustu, myslím, že to bude souviset s dobou pečení a vlhkostí v troubě, ale na nevydařené experimenty je mi pak líto drahého sýru...
|
|
|
|
|
Beat |
|
(7.3.2024 13:34:31) Dělám jako Rose, taky od oka, přidám někdy ořechy, někdy mandle. Pokud jsou hodně sladké, nedávám téměř cukr do náplně. Dobry je tvaroh s mascarpone, u toho mi nevadí, když není sladké.
|
|
Lenka Pražanda |
|
(7.3.2024 15:22:27) Jakýkoliv nepečený dezert. U těch je vždy velká spotřeba sušenek a v podstatě je jedno, jaké se vezmou. Z perníčků teda ne, to bude divné. Jestli Ikea nedělá nějaké zvláštní co vypadají a chutnají víc jako sušenka než perník.
|
Beat |
|
(7.3.2024 15:27:41) Rose, já asi nejsem tak náročná, pokazdy je jinej ale vždycky jsem spokojena. A tak hladky a jemny je teda taky nemám.
Ale o jeden jsem se fakt extra pokoušela, i jsem sem psala o radu, a stejně ho neumím. U Hájka mi děsně chutná malinovy cheescake. Tmavý. Proste tu náplň nedovedu udělat tak, jak oni. Přitom to chutná jak tmavý Pribinacek, nic složiteho to vypadá, ale doma se to nepovede.
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(7.3.2024 15:27:55) ikea perníčky jsou spíš sušenky, hezky kořeněné, mírně štiplavé po zázvoru... do nepečených dezertů geniální
|
|
|
|