| Saamajna |
 |
(17.4.2025 12:08:41) Narazila jsem ted na nej jak hledam recepty na velikonocni peceni s psenicnym kvasem: https://challengerbreadware.com/product/the-challenger-bread-pan/
Znate/ mate ho nekdo? Doma peceme chleba v litinovych hrncich uz asi 12 let ale tenhle je pry specialne na to udelanej, i na bagety a housky. Cena je fakt vysoka, u prodejce tady skoro 400€, tak vaham a zvazuju argumenty.
Jo a vaha je taky impozantni, prazdnej pres 9 kg.
|
| Len | 
 |
(17.4.2025 13:30:11) Mela jsem v planu, ale neporidila jsem, ta vaha je prilis. Misto toho mam parni troubu a ta pece ty nej chleby, co se mi kdy povedly. Predtim jsem pekla ve Staubu a rozehrivani hrnce trvalo dlouho, coz stoji dost penez, kdyz nesviti slunce a navic jsem proste nesikovna, takze popaleniny byly bezne.
|
| Termix | 
 |
(17.4.2025 13:31:12) Mám parní troubu a hrnec Staub. Spokojenost největší.
|
|
| Saamajna |
 |
(17.4.2025 19:37:21) Len, To je taky argument s tim rozehrivanim. Jakou troubu presne mas? My delali kuchyn pred 12 lety a ukecali nas na troubu a nad ni jeste extra "parni" troubu na vareni a ohrivani jidel v pare. Tu ted ale vubec nepouzivam, vyjimka je vareni kynutych houskovych knedliku, ty jsou fakt luxusni. Kvuli ni ale nemame misto na mikrovlnku, tak kdyby sla pryc...
|
| Len | 
 |
(17.4.2025 20:18:15) Saam, ja mam jen ctyrkombinaci od Panasonicu, je to vcetne mikrovlnky, velikostne jako vetsi mikrovlnka. Rozpali se na 230 a uplne to staci, para se da pridavat po trech minutach, takze davam tak dvanact z celkovych padesati minut. Dalsi vyhoda je, ze v ni vyskoci i prekynuty chleb, ja na chut preferuju prekynuti, stacim az na 100% nakynuti a nechavam v osatce jeste v mistnosti, pak az do lednice. V hrnci i takovy chleba vetsinou spadnul, v pare krasne vyroste. Pecu na normalnim plechu.
|
|
|
|
| Termix | 
 |
(17.4.2025 13:30:33) Tenhle nemám, ale chleba peču v hrnci Staub. Jsem maximálně spokojená.
|
|
| neznámá |
 |
(17.4.2025 15:22:00) A není lepší investovat do trouby? Já mám troubu s párou, žádný hrnec nepoužívám a chleba mám výborný.
|
| Saamajna |
 |
(17.4.2025 19:38:04) Neznama, Co je vase trouba za model?
|
| neznámá |
 |
(17.4.2025 20:39:01) Já mám Beko, nechtěla jsem nic drahého, protože předchozí Bosch byla celkem drahá a stejně vydržela jen do záruky. Beko takovu nádobku/patronu, do ní naleješ vodu a trouba si sama zapařuje ALe moc Beko nedoporučuji, mám ji druhým rokem a kolečko na regulaci teploty už občas nefunguje. A celkově mi přojde taková forová a nekvalitní. Jsem zvědavá, jak dlouho vydrží, ale u nás se peče neustále, kolikrát mi trouba jede i celý den, jen prohazuji pekáče, dostává zabrat. Umí 280 stupňů a to zapaření.
|
| Saamajna |
 |
(17.4.2025 20:49:01) Aha. Diky za infos! Tak budu hledat dal...
|
|
|
|
|
| Martina, 2 kluci | 
 |
(17.4.2025 22:37:17) Raději bych investovala do trouby. Já dostala k Vánocům konvektomat, chvilku jsem ho nesnášela, ale pak si tam syn pekl steaky na jehle, MM si tam dusí svoje dietní meníčka a já peču luxusní chleba. Mnohonásobnými pokusy vyzkoušeno, peču 15 min na 225° s 60% páry a pak snížím na 180° na 35 min. Chleba je dokonalý, kdybych byla schopná upéct i víc než cca 8-15 ks týdně (peču po třech bochnících po cca 600g), určitě by se našli další zájemci.
|
| Saamajna |
 |
(18.4.2025 10:58:00) Ze ja sem uz zase lezla! 😂
Ted nutne POTREBUJU konvektomat! 😅
|
| Len | 
 |
(18.4.2025 16:36:16) No, to je ono. Ja nemusim sem, ale na fb jsem ve skupine kitchen gadgets, vim, ze nutne potrebuju Anova troubu. Ale nemam ji kam dat, takze ji (nastesti) mit nemuzu
|
| neznámá |
 |
(19.4.2025 16:11:05) No, teď jsem Anova troubu dohledala a to je teda něco.
|
|
| Saamajna |
 |
(19.4.2025 18:05:20) Len, Ja te roztrhnu jak hada! 
Uz koukam na Anova troubu...
|
|
|
|
|
|