| sovice | 
 |
(17.4.2025 14:47:13) Už mě nebaví různě postupně odcházející teflonové a spol. pánve, chci postupně nahazovat něčím, co:
- lze mýt v myčce - vydrží to na věky
Výhodou by dále byla - co nejnižší váha - akceptovatelná cena (muže být vyšší, ale ne astronomická )
Nelpím na - možnost strčit do trouby
Kromě teflonu a nějakých obdobných potahů mám velkou nerezovou Zepter pánev, ta je za mě ok, ale je hodně těžká.
Uvítám tipy.
|
| Saamajna |
 |
(17.4.2025 20:35:58) Sovice, To si nic neumim predstavit. Teflonovy odchazeji, nejsou zdravy a do mycky ne. Litinovy jsou tezky a do mycky lip ne. Ale hlavne bud maji emailovej potah, to se pak nesmi rozehrivat prudce, na indukci to je o dr.ku (email opryskava) nebo jsou jen litinovy a to do mycky vubec. I po rucnim myti rezavi. Jedine nerezovy - ale i to ti je tezky...

Ja ted koupila v nabidce v Aldi "zeleznou BBQ" panev a jsem z ni nadsena - tenka a lehka, na indukci rychle hrejici, po vymazani olejem a vypaleni neprilnava. Do mycky sice nesmi ale po vareni ji jen vyplachnu teplou vodou a vytru papirovou uterkou. Na par vterin na sporak na ususeni a hotovo. A vypada fakt neznicitelne.
https://www.aldi-sued.de/de/p.000000000627923002.html
|
| sovice | 
 |
(17.4.2025 20:52:21) Saamajano, díky. Já teda vařím na plynu, ne na indukci. Tu myčku bych snad i obětovala, kdyby to nešlo jinak... Nerada, ale co už. Teflonek a podobných, co se dají odřít, mám plné zuby. Podívám se na ty tvé.
|
|
|
| Martina, 2 kluci | 
 |
(17.4.2025 22:42:32) Mám onyxcookware, tři velikosti pánví. Jsou nepřilnavé, bez teflonu a příbuzných, můžou do myčky i trouby. Já a mladší syn je milujeme, MM jen dusí v konvekťáku, tak je nezná. Starší syn si ale stěžuje, že se mu jídlo na pánev lepí. Když jsem ho viděla klepat vejce na studenou pánev s třemi kapkami oleje, nedivím se. Ten má svůj klasický teflon. Mám I obří onyxcookware hrnec na guláš pro 20 lidí, nesnáším připálenou chuť masa nebo cibule(někdo to považujeza chuť guláše), proto jsem ho pořizovala.
|
| Saamajna |
 |
(17.4.2025 23:07:41) Martino, ten onyx jsem neznala, tak jsem hledala a nasla tohle: https://prudentreviews.com/hexclad-vs-onyx/#Similarities
Jestli jsem to pochopila spravne, je povrch tech panvi kombinace nerezovych hexagonu a vyplni mezi nimi z emaile. Ta nerezova struktura ma chranit email pred poskrabanim, pricemz ten autor jasne rika, ze to opravdu natrvalo nemuze fungovat. Skoda. A ta firma nabizi dvouletou zaruku .
|
| Martina, 2 kluci | 
 |
(18.4.2025 9:26:17) Tak za cca rok uvidíme
|
|
|
|
| Agniezska | 
 |
(18.4.2025 8:48:39) Fabini. Chvilku to trva, nez clovek ziska zrucnost jak s nerezem, ale jinak same benefity
|
| sovice | 
 |
(18.4.2025 9:17:03) Agnieszkou, a myješ jen ručně, nebo dáváš do myčky?
|
| Agniezska | 
 |
(19.4.2025 22:30:03) Rucne, ale casto jen vytru ubrouskem 😁
|
|
|
|
| Lenicka z Nivey | 
 |
(18.4.2025 9:12:04) No, my poměrně nedávno koupili pánev s keramickým povrchem. Brala jsem v Globuse nějakou jejich značku ve výprodeji tak trochu z recese, že stejně moc nevydrží, takže prostě jen na zkoušku. A ejhle - ten povrch se mi osvědčil možná lépe než jakékoli teflony a nerezy. Pánev je lehká a je tak nepřilnavá, že jídlo má tendenci při potřesením pánví samo emigrovat. Nazvala jsem to parafrází z filmu Pretty Woman - Sv.ně jedny klouzavý. Zatím používám cca 3 měsíce a stále super :) . P.S: vaříme na plynu
|
|
| karma |
 |
(18.4.2025 9:28:23) Prosím odpusť mi, zakladatelko, že se přiživuji, ale jakou pánev máte majitelé papoušků? Dnes jedem pro pyruru,tak abych ji nazabila nevhodným nádobím( vím, že teflon vadí)
|
| Senedra | 
 |
(18.4.2025 9:43:27) karmo, teflon je pro ně smrtelně jedovatý, ale jen v případě, když máš teflonové nádobí poškrábané, vaříš na něm a papoušek se nadechne zplodin. Takže když třeba nebudete mít papouška v kuchyni a budete důsledně při používání teflonového nádobí pouštět digestoř, tak by mělo být všechno v pořádku.
|
| karma |
 |
(18.4.2025 11:13:34) Já právě jsem na vážkách, andulka mi seděla na rameni při vaření i pečení, litala pí kuchyni,ačkoli jsem ji vyhazovala ( o teflonu vím), minula se dožila 20 let🙂. Já jsem teda notorik větrací. Jakože jsem to zohledňovala, ale občas prostě pánev používala. Teď mi právě psala majitelka papouška, co nám ho posune o teflonu, tak nevím, zda pyrura je ještě citlivější než andulky, nebo asi byl režim ok, když andulky byly v pohodě.
|
| Žžena |
 |
(18.4.2025 13:43:00) Tak ono ho to nemusí zabít, může mu to taky "jen" trochu poškozovat zdraví a způsobovat nepohodu... což je asi taky zbytečný, pokud člověku na tom tvorovi záleží. Takže osobně bych rizikové věci dala pryč rovnou preventivně a nezkoumala, jestli to třeba přežije.
|
| karma |
 |
(18.4.2025 14:29:32) Však jo, proto zjišťují, co kdo ví, zvolím to, co mu nebude škodit.
|
|
|
|
|
| Len | 
 |
(18.4.2025 10:15:24) Karmo, mame amazonka a teflonove nadobi jsem pri jejim porizeni vyhodila. Nicmene mam porad teflonove formy na peceni a to je ok, vadi vysoke teploty pres 250 stupnu. Stejne tak pozor, pokud mas troubu s pyrolizou, tak to je opravdu smrtelne.
|
| P.T. Cruiser | 
 |
(18.4.2025 13:30:08) Nám se povedlo zabít milovaného anduláka, když jsme poprvé zatopili v nových krbových kamnech. Andulák byl na druhém konci domu a stejně to pro něj byla konečná, naopak smažení v teflonu jim asi nevadí, mám nějaký "diamantový" povrch a žijí v kuchyni dlouhá léta. Obyčejné teflonové pánve (měnila jsem každý rok) jim taky nevadily.
|
| karma |
 |
(18.4.2025 14:30:20) Ježíš, tj hrozně smutný
|
|
|
|
|
| holkamodroočka |
 |
(18.4.2025 14:21:26) Mám už 20 let pánev od Tescoma Vision. Pracuje se mi s ní lépe než s nerez pánví od Gábina. Tu se mi nedaří pořád zajet. Obě dávám do myčky.
|
|
| byvala radka |
 |
(19.4.2025 14:30:55) Litina, ale je tezka Nebo smalt
|
|
| Blanče | 
 |
(19.4.2025 15:45:53) Sovice, vzhledem k tvému výběru přemýšlím - na co vlastně používáš pánev? Já mám teda litinu se smaltem, už víc jak 35 let a v okamžiku, kdy palačinky - lívance dělám na lívanečníku, tak jsem pánve přestala nahrazovat a jedu v hrncích. Že bych vařila úplně málo se říct nedá
|
| sovice | 
 |
(19.4.2025 17:16:45) Blanče, používám pánve stejně často jako hrnce nebo častěji, pro sebe na hemenex, selskou omeletu a podobné rychlovky, jinak na různé masové kousky, nudličky, karbanátky, zeleninu... Někdy nasucho, někdy jen na tuku, někdy dokončuju s nějakou šťávou, smetanou... Zase téměř nepeču v troubě, jen občas hranolky, zapékané špagety a jednou za rok svíčkovou. Se ségrou omezujeme přílohy, takže pánev je frekventovaná.
|
| sovice | 
 |
(19.4.2025 17:25:13) Jo a ta moje velká Zepter pánev je výborná na můj pseudoguláš nebo když smažíme hromady kuřecích řízků na Vánoce, ale na takové ty běžné rychlovky pro 2-3 lidi je velká a těžká. Litinu se smaltem jsem zvažovala, ale co jsem našla, nemá jít do myčky. A navíc je to těžké a jak mě občas bolí ruce, chtěla bych aspoň jednu nějakou lehkou pánvičku.
Můj ideál byla stará hliníková pánvička po tátovi, ale už byla hrozně křivá a navíc hliník, dlouho už jsem ji ignorovala a teď s lítostí vyhodila.
|
| vlad. | 
 |
(19.4.2025 18:39:02) Sovice, mam litinu se smaltem a do mycky muze.
|
| Stáňa * | 
 |
(19.4.2025 18:51:14) jde i na indukci?
|
| vlad. | 
 |
(19.4.2025 19:11:22) Stano, jde i na indukci, za me je litinove nadobi top. Pro bezny provoz, hlavne kdyz vari deti, mame bezne nadobi, ja litinu miluju, maso delam jen v tom, na varne desce, i v troube.
|
|
|
| sovice | 
 |
(19.4.2025 19:00:08) vlad,
tak to se musím podívat ještě jednou, smalt mám obecně ráda, na hrncích, vyzkoušela bych. Není to sice lehké do ruky, ale asi by to šlo.
|
|
|
|
|
|
|