Otázka
Odpověď
Re:Sražení odstříkaného mléka
17.4.2001 MUDr. Magdaléna Paulová, CSc
Milí rodiče,
předpokládám, že jste odstříkali mléko do čisté misky.
V pokojové teplotě není možné, aby se mléko srazilo. Srazí se pouze okyselením a k tomu nemůže v tak krátké době dojít. Mléko vydrží 24 hodin v ledničce zchlazené beze změny kvality. Před časem jsme zkoušeli nechat mléko v pokojové teplotě ne v ledničce a pak se pokusili určit množství bakterií, které tam vyrostlo, ale bylo to opět mizivé. Ve vašem případě se oddělil mléčný tuk od zbytku mléka a ten ulpíval na stěnách nádobky při přelévání. Nic jiného to nemohlo být. Ten oddělený tuk se zase rozptýlí v mléce za pokojové nebo lehce vyšší teploty nebo po protřepání. Rozhodně je lze použít.
zdraví M.Paulová
předpokládám, že jste odstříkali mléko do čisté misky.
V pokojové teplotě není možné, aby se mléko srazilo. Srazí se pouze okyselením a k tomu nemůže v tak krátké době dojít. Mléko vydrží 24 hodin v ledničce zchlazené beze změny kvality. Před časem jsme zkoušeli nechat mléko v pokojové teplotě ne v ledničce a pak se pokusili určit množství bakterií, které tam vyrostlo, ale bylo to opět mizivé. Ve vašem případě se oddělil mléčný tuk od zbytku mléka a ten ulpíval na stěnách nádobky při přelévání. Nic jiného to nemohlo být. Ten oddělený tuk se zase rozptýlí v mléce za pokojové nebo lehce vyšší teploty nebo po protřepání. Rozhodně je lze použít.
zdraví M.Paulová