Otázka
Odpověď
Re:Máslo
31.5.2007 20:25:00 Věra KRÁLOVÁ, DiS.
Dobrý den, umělé tuky jistě na jídelníček nepatří. V dnešní době je ale velice těžké takový tuk na našem trhu najít. Máte-li na mysli margaríny (rostlinné tuky), tak ty jsou vyrobeny z rostlinných olejů a o umělosti nemůže být řeč. Naopak mají pro naše zdraví daleko přížnivější složení. Obsahují větší množství zdraví prospěšných nenasycených mastných kyselin. V másle převažují tzv. nasycené mastné kyseliny, které přispívají ke zvyšování cholesterolu.
Rostlinné tuky jsou stejně přírodního původu jako máslo, pouze se liší vstupní surovinou, kterou je u másla mléko a u margarínů (rostlinných tuků) jsou to rostlinné oleje. A už vůbec nejsou rostlinné tuky hůře stravitelné.
Rostlinné tuky jsou stejně přírodního původu jako máslo, pouze se liší vstupní surovinou, kterou je u másla mléko a u margarínů (rostlinných tuků) jsou to rostlinné oleje. A už vůbec nejsou rostlinné tuky hůře stravitelné.