Suroviny: | 500 g kus kusu • malá plechovka rajského protlaku ( na kilo je potřeba jedna celá velká) • jehněčí maso, • sůl, • felfel ahmar, • tébl k. • ras el hanout, • římský kmín, • černý pepř • olivoý olej, cizrna, troška sušených rozinek, mrkev, brambory – dvě větší. • |
---|---|
Postup: | Ve speciálním dvoudílném hrnci uvěříme dole omáčku – začíná se vždy olejem, v něm rozmíchat protlak a koření až se vše rozvoní přidat masu, zeleninu, mrkev a brambory nakrájet na poloviny, rozinky a vodu, voda by měla o trošku přesahovat maso. Ve vrchní části se zatím napařuje kus-kus. Až maso změkne a kus – kus je hotový, smíchá se s omáčkou, dá do větší mísy, obloží zeleninou a masem. Na ozdobu se mohou na oleji osmažit zelené papriky.Tip: před napařováním dát kus-kus do mísy, a vlét do něj malou skleničku vody. Rukou vodu vmíchat, až jí kus kus krásně nasákne a jednotlivá zrníčka se oddělí. |
Vložil: | Šťastné maminky Česko - arabské dětičky |
Datum: | 12.12.2008 13:25:10 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.