Suroviny: | 500 g vepřové krkovice • balení cherry rajčátek (množství dle uvážení) • malé cibulky (množství dle uvážení) • plnotučná hořčice • 3 vejce • 30 dkg sýru na strouhání • tuk |
---|---|
Postup: | Vepřovou krkovici nakrájíme na cca 1 cm plátky, maličko naklepeme, nemusíme přehánět :-) Plátky jsou lepší menší, ne jako na řízky :-)Plátky masa nasolíme, zvrchu pomažeme hořčicí a obalíme v rozšlehaném vejci smíchaném s nastrouhaným sýrem. Na pánvi osmahneme do měkka a zlatavé barvičky. Chceme-li mít jistotu, že maso bude libové, můžeme si ho nejdříve podusit, podle mě to ale pak není tak dobré. Doporučuji z každé strany rychle sesmahnout obal a pak opéci z každé strany přibližně 10 minut. Na jiné pánvi sprašíme cibulky do měkka. Cherry rajčátka nakrájíme na půlky.Na talíř připravíme řízek, který nazdobíme rajčátky a cibulkou. Jako přílohu podáváme vařené brambory, pro Vítka bramborovou kaši. |
Vložil: | ajjiiikkkk Vít a Štěpán Novotní z Jirkova |
Datum: | 7.6.2009 20:29:53 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.