Suroviny: | Pro tři osoby: • 3 kuřecí spodní stehýnka • červená paprika sladká • 1 rajče • 1 červená paprika • 1 cibule • hladká mouka • sůl • 1 smetana do omáček • těstoviny (vrtule, kolínka) • |
---|---|
Postup: | Kuřecí stehýnka omyjeme a zbavíme kůže. Maličko osolíme a obalíme v hladké mouce smíchané se sladkou červenou paprikou. Správný poměr odhadneme dle barvy, měla by být taková akorát ;-)Cibulku nakrájíme na velice drobné kostičky. Rajče spaříme a zbavíme šlupky. Jádro vybereme a dužinu nakrájíme na malé kousky. Papriku omyjeme, zbavíme jadýrek a zbytek nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozpálíme olej a na něm necháme zesklovatět cibulku. Na cibulce pak rychle osmahneme kuře. Poté podlejeme vařící vodou tak aby byla stehna potopená, přidáme papriku a rajče a dusíme kuře do měkka. Postupně nezapomínáme dolévat vodu. Když jsou stehýnka měkká, vyjmeme je a dolejeme si vodu dle potřeby množství omáčky. Ze zbytku hladké mouky smíchané s červenou paprikou a studené vody si připravíme zahušťovadlo (prostě to vymícháme v hrnku do hladka a konzistence omáčky) a zahustíme omáčku. Nakonec do omáčky vmícháme smetanu, omáčku už nevaříme. Dle libosti dochutíme. Pro malé prcky je možno ještě omáčku rozmixovat, od 10. měsíce není třeba. Jako přílohu jsou vhodné houskové knedlíky nebo těstoviny :-) |
Vložil: | ajjiiikkkk Vít a Štěpán Novotní z Jirkova |
Datum: | 7.6.2009 20:46:51 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.