Suroviny: | větší květák • 3 stroužky česneku • 4 rajčata • drcený kmín, majoránka, sůl • smetana • 200 g strouhaného sýra • 4-5 vajec |
---|---|
Postup: | Ve slané vodě uvaříme do poloměkka květák rozebraný na malinké růžičky s co nejmenšími košťálky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme je a nakrajíme na plátky, jádřince odstraníme. Na hluboké pánvi rozpálíme lžíci oleje, vložíme růžičky květáku, plátky rajčat, posypeme kmínem, majoránkou, přidáme utřený česnek a vše promícháme. Necháme pod pokličkou dusit a mezitím nastrouháme sýr (my jsme dávali klasický eidam, ale může být i jiný zejména římský druh), v kastrolku si rozklepneme vejce, vlejeme asi půlku kelímku smetany a rozkvedláme se sýrem, trošku sýra si odložíme na stranu. Do pekáčku vložíme podušenou směs, tu zalijeme vejci se smetanou a sýrem, vidličkou jemně promícháme, zbývajícím sýrem posypeme povrch a zalijeme zbytkem smetany. Dáme péct do trouby a pak mňam. Příloha: brambory :-) |
Vložil: | ajjiiikkkk Vít a Štěpán Novotní z Jirkova |
Datum: | 28.7.2009 13:59:52 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.