| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Berušky

Pokud je potřete červenou polevou a tmavou dozdobíte, jsou jako živé.
Berušky
Suroviny:250 g polohrubé mouky • 125 g másla • 30 g práškového cukru • 1 žloutek • trochu citronové kůry • lžíce mleté skořice • Náplň: 1 vejce • 100 g práškového cukru • 100 g mletých ořechů • 2 lžíce rumu = 30 ml
Postup:Z másla, cukru, žloutku a mouky uděláme těsto, ochutíme citronem a skořicí a necháme ho odpočinout v chladu (alespoň hodinu, ale klidně do druhého dne). Na náplň si vyšleháme vejce s cukrem, pak přidáme ořechy a rum. Pokud je náplň moc hustá, přidáme na zředění rum, pokud moc teče, můžeme přidat ořechy nebo mleté drobečky. Těsto plníme tence do formiček ořechy, dáme lžičku náplně a tak celé upečeme. Ještě teplé vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. Po vychladnutí polejeme polevou červenou a dozdobíme tmavou a bílou polevou.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:27.12.2009 17:52:23
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.