| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Žlutá poleva

Pokud chceme, aby byly perníčky trochu barevnější a nechceme používat uměla barviva...
Suroviny:2 žloutky • 80 - 100 g práškového cukru, nejlépe 2x prosátého • špetka tlučené vanilky (nebo vanilkový cukr) • 1/2 - 1 malá lžička másla pokojové teploty (pro lesklý vzhled) • 1 - 2 lžičky přecezené citronové šťávy pro lepší chuť • špetka kurkumy - obarví na sytější žlutou a chuť neovlivní. Pokud ji nemáme, nic se nestane...
Postup:Cukr a žloutek smícháme, přidáme máslo a kurkumu a ručně vařečkou třeme do zhoustnutí. Polevaje lesklá a je hladká. Práci si nedoporučuji zjednodušit použitím mixeru, poleva je pak moc našlehaná, jsou v ní bublinky a snadno opadává..

Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:13.8.2008 2:54:18
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.