| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Ovocná buchta

Osvěžující buchta.
Ovocná buchta
Suroviny:40 - 50 dkg mouky (hladká, polohrubá nebo smíchat) • 1 tuk na pečení (Hera) • 6 lžic cukru • 1 prášek do pečiva • 1 vejce • 1 lžíce citrónové š´távy (nemusí být) • asi 7 lžic mléka (podle hustoty těsta) • Náplň: jakékoliv ovoce - já dala nastrouhaná jablka smíchaná s pikantní marmeládou a troškou skořice, ale výborné jsou i hrušky • + cukr dle chuti (těsto není moc sladké) • + 1 vanilkový pudinkový prášek na 1/2 kg ovoce
Postup:Všechno naházíme do pekárny na chleba a dáme program "těsto" a nebo můžeme míchat i ručně. Těsto by mělo být skoro jako linecké, ale trošku vláčnější. Pak těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme (nebo rozprostřeme rukama) na plech vyložený pečícím papírem. Přidáme náplň a zakryjeme plackou z druhé části těsta. Pečeme asi na 180 stupňů cca 20 minut, ale záleží na troubě. A vůbec nevadí, když se nepovede ta vrchní placka hezky rozprostřít. A kdyby to opravdu nešlo, tak dávám tu druhou část na chvíli do mrazáku a pak ji jednoduše nastrouhám na hrubém struhadle přímo na buchtu.
Vložil:

*Tobianni

Dubňátka 2010
Datum:4.2.2010 16:58:30
Názory k receptu (2 názorů)
Díky brabenec+Adélka 27.8.2011 19:23
Díky brabenec+Adélka 27.8.2011 19:23

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.