| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Koláč s podmáslím

Suroviny:Koláč s podmáslím • 400g jahod (např.) • 50g cukru na posypání ovoce • 1 lžíce škrobu • 200g hrubé mouky • 1/2 prášku do pečiva • 180g cukru krupice • 1 vejce • 250ml podmáslí • 125ml oleje

Drobenka: 250g hrubé mouky • 100g másla • 250g cukru • (ale myslím, že z tohoto množství toho bylo na deset koláčů :-)
Postup:

Ovoce se zasype cukrem a škrobem, aby pustilo šťávu a "nepromáčelo" koláč.

Mouku prosát s práškem, utřít vejce a cukr, přisypat prosátou mouku a vlít podmáslí. během míchání přilévat olej.

Připravit drobenku.

Prdnout těsto na plech, naházet na něj ovoce bez šťávy, zasypat drobenkou.

Péct na 220°C
Vložil:

*zuni

uk-diskuze
Datum:19.3.2010 13:43:58
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.