Postup: | Teplý čokoládový dortíkNa 4–6 porcíPříprava: 20 minut125 g másla + na vymazání formiček125 g hořké čokolády2 vejce + 2 žloutky4 lžíce cukru2 lžičky hladké mouky + na vysypánívanilková nebo karamelová zmrzlina k podáváníTroubu předehřejte na 230 °C. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem. Vejce, žloutky a cukr vyšlehejte do světlé pěny. K vaječné směsi přimíchejte rozpuštěnou čokoládu, vsypte mouku a promíchejte. Formičky vymažte máslem, vysypte moukou. Těsto rozlijte do forem a pečte 6 až 7 minut. Střed dezertu by měl být měkký, ale okraje pevné. Dezert vyklopte na talířek, nechte asi 10 vteřin sednout a ihned noste na stůl. |
---|---|
Vložil: | Rotem rodina Romano |
Datum: | 7.3.2011 18:15:52 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.