| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Teplý čokoládový dortík

Postup:Teplý čokoládový dortík

Na 4–6 porcí

Příprava: 20 minut

125 g másla + na vymazání formiček

125 g hořké čokolády

2 vejce + 2 žloutky

4 lžíce cukru

2 lžičky hladké mouky + na vysypání

vanilková nebo karamelová zmrzlina k podávání

Troubu předehřejte na 230 °C. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem. Vejce, žloutky a cukr vyšlehejte do světlé pěny. K vaječné směsi přimíchejte rozpuštěnou čokoládu, vsypte mouku a promíchejte. Formičky vymažte máslem, vysypte moukou. Těsto rozlijte do forem a pečte 6 až 7 minut. Střed dezertu by měl být měkký, ale okraje pevné. Dezert vyklopte na talířek, nechte asi 10 vteřin sednout a ihned noste na stůl.
Vložil:

*Rotem

rodina Romano
Datum:7.3.2011 18:15:52
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.