Postup: | Voňavé crème brˆuléePříprava: 10 minutPečení: 5 minutNa 4 porce3 žloutky1 lžíce světlého přírodního cukru250 ml smetany ke šleháníněkolik kapek vody z pomerančových květů (k dostání v Marks & Spencer, 60 ml za 89 K č)8 lžic hnědého přírodního cukruTroubu předehřejte na 180 °C. Žloutky prošlehejte s lžící světlého přírodního cukru. Smetanu přiveďte téměř k varu a pak ji přimíchejte ke žloutkům. Dejte na mírný oheň a míchejte, až hmota zhoustne (nesmí vřít). Přidejte pár kapek pomerančové vody a směs nalijte do čtyř keramických lžiček (nebo misek) o objemu 60 ml. Vložte do trouby asi na 5 minut, až hmota trochu zpevní. Vyjměte, nechte zchladnout a pak dejte nejlépe přes noc vychladit do ledničky. Na pánvi rozpusťte za občasného promíchání přírodní cukr, až začne karamelizovat. Pomocí lžíce karamel nalijte na každou porci krému. Nechte ho minutu až dvě ztuhnout a poté podávejte. |
---|---|
Vložil: | Rotem rodina Romano |
Datum: | 7.3.2011 19:05:44 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.