Suroviny: | 100 ml vody • 50 g másla • 100 g hladké mouky • 150 g práškového cukru • 100 g sušeného mléka • můžeme dát mandlovou či pomerančovou tresť |
---|---|
Postup: | Vodu a máslo dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Naráz vsypeme mouku a mícháme, až se těsto bude odlepovat od stěn (odpalované těsto). Vyndáme na vál, necháme vystydnout a pak přidáme tresť a zapracováváme přesátý práškový cukr a sušené mléko do hladkého a lesklého těsta. Barvíme podle potřeby. Tato hmota je méně sladká, než klasická Varna, ale má díky mléku nažloutlou barvu (slonová kost). Také se dá použít i na potahy i na modelování. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 14.7.2011 13:12:28 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.