Suroviny: | 600 g dýně Hokaido • 1 velké jablko • 1 cibule • 1 brambora • 1 stroužek česneku • 30 g másla • 1 lžička mletého zázvoru • sůl • 1 l drůbežího vývaru (možno z kostky) • zelená petrželka • 4 lžíce smetany - sladké nebo zakysané • kostičky osmaženého chleba či housky |
---|---|
Postup: | Dýni a jablko umyjeme a pokrájíme na kostky. Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a zázvor a ještě asi minutu smažíme. Na tento základ nasypeme dýni a jablka, osolíme a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí dýně (asi 40 minut), po cca 10 až 15 minutách přidáme na kostičky nakrájenou bramboru. Necháme částečně zchládnout a rozmixujeme ponorným mixérem. Na talíři můžeme ozdobit lžící zakysané nebo sladké smetany (není nutné) a posypeme bylinkami. Můžeme podávat s krutonky z chleba nebo housky. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 14.10.2011 21:43:52 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.