Suroviny: | hovězí maso na plátky • hořčice plnotučná • cibule (dle masa, 4 plátky = 4 malé cibule) • vývar • mouka nebo jíška dle potřeby • bujón • sůl |
---|---|
Postup: | Plátky hovězího naklepu, lehce nasolím a těžce potřu hořčicí. Já potírám zatím jen jednu stranu, druhá bude posléze;) Dám na pánev tou potřenou stranou a zprudka orestuju, pak to ztlumím, potřu druhou stranu, otočím a orestuju. Mezitím si v papiňáku osmahnu cibulku, dost cibulky ;) A když je tak akorát, položím na to ta masa. Restuju ještě chvilku, ale jen tak, aby se to nepřipálilo. Pak to zaliju vodou, dám do toho masox, nebo hovězí bujón, přiklopím a nechám dusit do měkka. V papiňáku jen 1/4 hodiny, v hrnci se musí dýl. Pak dochutím případně solí, ale po tom bujónu a hořčici se nemusí, už to chuť má. Zahustím podle potřeby, někdy se nemusí, cibulka to zahustí sama. Nesmí to být husté jako klasická omáčka, jen spíš hustší šťávička. K tomu brambory, brkaše, nebo rýže. Dobrou chuť!p.s. výměna hovězího masa za vepřové je možná. |
Vložil: | Markéta + Kačenka Ledňáčci 2011 |
Datum: | 30.12.2011 12:55:18 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.