Suroviny: | Na 4 porce: 4 kuřecí větší prsíčka • sůl • mletý pepř • hladká mouka • Náplň: 100 g kuřecích jater • 100 g žampionů • 1 cibule • sůl • mletý pepř • petrželka • hrst oloupaných mandlí • Omáčka: kečup • červené víno • škrobová mouka (nebo hotová světlá jíška v prášku) • sůl • |
---|---|
Postup: | Nádivka: na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájená játra, žampiony a chvílku orestujeme. Osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou petrželku a oloupané mandle.Plnění masa: plátky naklepeme a na polovinu masa položíme nádivkou. Přehneme na půl a okraje sklepneme k sobě, případně uzavřeme párátky (jehlami). Maso po povrchu osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji.Omáčka: na pánví, na které jsme připravovali nádivku si připravíme i omáčku. Do výpeku (může v něm zůstat i trochu zbylé náplně - jater) přidáme kečup, červené víno, vodu a zahustíme škrobem (Solamylem), nebo hotovou světlou jíškou. Nakonec ochutíme solí a pepřem. Řízky na talíři přelijeme omáčkou.Podáváme s bramborem nebo br. kaší a zeleninou. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 14.8.2008 21:59:17 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.