Suroviny: | 8 vajec • 150 g moučkového cukru • 4 sáčky vanilkového cukru • 150 g změklého másla nebo Hery • 120 g polohrubé mouky • 1 l mléka |
---|---|
Postup: | Žloutky utřeme s cukrem do světlé husté pěny. Postupně přišleháme změklý tuk, mouku a po částech všechno mléko. Dobře vyšleháme dohladka. Vznikne velmi řídká hmota. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho opatrně do mléčné hmoty. Jde to špatně, sníh má tendenci plavat na povrchu, musíme si s tím dát práci. .Hluboký plech nebo velkou dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a vlijeme řídké těsto. Já jsem pekla v plechu o vnitřním rozměru 25 x 39 cm a řezy jsou vysoké cca 3 cm.Formu vložíme do studené trouby a zapneme na 170°C. Hlídáme a od chvíle, kdy se trouba vyhřeje (zhasne kontrolka), pečeme 15 minut. Potom ztlumíme na 100°C a pečeme dalších 75 minut. Troubu pokud možno neotevíráme a moučník necháme v troubě i po dopečení vychladnout. Pak uložíme na několik hodin do ledničky (nejlépe přes noc). Teprve potom krájíme a kousky dáváme horní ’"piškotovou" vrstvou dolů. Pokud chceme, můžeme ozdobit čokoládou nebo ovocem. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 11.10.2014 16:22:31 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.