| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jablka na zimu

Když máme jablek tolik, že nevíme co s nimi...
Jablka na zimu
Suroviny:Jablka • Krystalový cukr • Rum • Případně mletou skořici
Postup:ablka (i padaná) umyji, vykrájím, nahrubo nastrouhám. Vymačkám z jablek šťávu a namačkám je do čistých umytých sklenek např. držátkem vařečky nebo dlouhou lžicí. Dávám do menších skenek cca 400 ml. Do každé dám jednu lžíci krystalového cukru a nahoru malou lžičku Rumu. Zavřu čistými (vyvařenými) víčky a zavařím.

K zavaření nepotřebuji hrnec s vodou, stačí vyšší pečicí plech s vodou a klasická trouba. Sklenice naskládame na plech tak, aby se nedotýkaly a v troubě vyhřáté na 200° Celsia je necháme 30 minut. Vychladnout by měly otočené dnem vzhůru, skladujeme je v chladu a temnu. Jablka požívám do štrůdlu, jablečného pudinku, strouhaného koláče, hraběnčiných řezů a pod.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:15.10.2018 21:31:27
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.