| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Bílkový krém

Krém na plnění dortů, řezů i vánočního cukroví známý jako Swiss Meringue Buttercream.
Bílkový krém
Suroviny:60 g bílků (cca 2 bílky) • 105 g jemného krystalového (či krupicového) cukru • 200 g másla • špetka soli • na ochucení rum, čokoládu, citronový gel, ovocné pyré, káva nebo jakákoli jiná příchuť
Postup:Bílky dáme do mísy spolu s cukrem a špetkou soli a ve vodní lázni zahříváme na 71°C za občasného promíchání. Pak šleháme na nejvyšší otáčky cca 7 minut s cukrem do husté pěny. Pak trochu otáčky snížíme a přidáváme postupně máslo, které jsme si nakrájeli na menší kostky a nechali v pokojové teplotě změknout. Když se zapracuje všechno máslo, ještě minutu či dvě krém prošleháme a pak přidáme příchuť a můžeme zdobit či plnit. Pokud dáme zbytek do lednice, krém ztuhne, ale můžeme ho před dalším použitím opět nechat při pokojové teplotě povolit.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:5.1.2020 21:29:42
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.