Suroviny: | Dresink • 4 lžíce řepkového oleje • 1 lžíce hrubozrnné hořčice • 1 červené jablko • 3 lžíce bílého vinného octa • 1 lžička meduSalát • 1 zelené jablko • 320 g zelí bílé Znojmia • pepř dle chuti • půl hlávky čínského zelí • sůl dle potřeby |
---|---|
Postup: | Všechny suroviny na dresink - olej, ocet, hořčici a med - dáme do salátové mísy a dobře prošleháme. Omyjeme jablka a zbavíme je jádřince, slupku neodstraňujeme. Nakrájíme na drobné proužky nebo ručně najemno. Bílé zelí vyklopíme do cedníku a necháme okapat. Přebytečný nálev vymačkáme rukou. Můžeme i pokrájet nožem na jemnější kousky. Nakrájíme také čínské zelí. Oba druhy zelí a jablka dáme do mísy k dresinku a dobře promícháme. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Podáváme s čerstvým pečivem. Salát je vynikající i jako příloha k pečenému masu. |
Vložil: | Petra |
Datum: | 21.1.2020 9:58:13 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.